Manşetler

Moto Z3 Play tanıtıldı: 6 inç ekran, Snapdragon 636 işlemci

Kısa bir süre önce Moto G6 serisiyle giriş seviyesini selamlayan Motorola, şimdi de uzun süredir merakla beklenen orta segment telefonu Moto Z3 Play’i gözler önüne çıkarttı. Z3 Play, ilk bakışta sızıntılardan farklı bir imaj çizmiyor ve beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

Z3 Play ile selefi Z2 Play arasındaki tasarım farklarını görmek çok zor olmuyor. Akıllı telefon pazarının mevcut trendine uyan Motorola, Z3 Play’de 6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Motorola’nın bu ekranı Z2 Play’in 5.5 inç ekranlı kasasına yerleştirmesi ise telefonun boyutunun büyümesini engelliyor. Şirket bunun için telefonun ekranının etrafındaki çerçeveyi, amiral gemisi cihazlardaki kadar olmasa da, küçültmüş.

Suya dayanıklı cam kasa, Z2 Play’in kasasına kıyasla biraz daha kalın ve ağır. 6 milimetrelik kasa kalınlığı 6.75 milimetreye çıksa da, Z3 Play etkileyici bir görünüm sunmayı başarıyor. Kamera modülü ise yine kasanın üzerinde bir çıkıntı gibi görünüyor. Telefon tartıda 156 gram çekiyor.

Z3 Play’in arkasında çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. 12 megapiksel çözünürlüklü 1.4 mikron piksel sensöre, derinlik algılama yeteneğine sahip 5 megapiksel çözünürlüklü kamera eşlik ediyor. Arka kamera kurulumunu çift tonlu LED flaş tamamlıyor. Telefonun önünde ise geniş açılı 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamerayla 1080p video kaydı yapılabiliyor. Ön kamera ile aydınlık fotoğraflar çekmek isteyenlere ise ekran flaşı özelliği sunuluyor.

moto z3 playZ3 Play’in kalbinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden şarj edilebilen telefonda hızlı şarj özelliği de mevcut. Motorola, saf Android deneyiminden fazla uzaklaşmama yaklaşımını Z3 Play’de de sürdürüyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor.

Parmak izi tarayıcısının telefonun kenarına alınması da Moto Z3 Play’in dikkat çeken yönleri arasında bulunuyor. Sağ kenardaki parmak izi tarayıcısına alışmanın kimi kullanıcılar için biraz zaman alacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Z3 Play, Google Lens entegrasyonuna sahip ilk telefon unvanının da sahibi oluyor.

Motorola Moto Z3 Play, yurt dışında 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Akıllı telefonu satın alanlar, Motorola’nın pil Moto Mod’una da sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER