Teknoloji

Moto Z3 Force bu yıl çıkmayacak

moto z3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto z3

Motorola ABD’de düzenlediği bir etkinlikle yeni bir Moto Z3 cihazının duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket bu duyuruyu yaparken aynı zamanda Twitter hesabı üzerinden de önemli bir bilgiyi paylaştı.

Z2 ve ilk Moto Z modelinin aksine, Moto Z3 serisinin kırılmaz Force versiyonu çıkmayacak. En azından bu yıl, Motorola bu şekilde bir adım atmayacak.

Motorola, ABD biriminin resmi Twitter hesabı üzerinden, “Bu yıl daha fazla Moto Z modeli çıkarmayacağız.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj paylaştı. Moto Z3 Play geçtiğimiz haziran ayında çıkarılmıştı. Bu telefon da selefleri gibi orta segmente hitap ediyordu.

Motorola’nın daha sağlam gövdeli telefon seçeneğinden vazgeçmesinin belirli nedenleri bulunuyor. Öncelikle daha önceki Force serisi cihazların satışları, ana Z serisi telefonlarla karşılaştırıldığında düşük kalıyordu. Aynı zamanda pazarlama açısından da işler zorlaşıyordu. Aynı adı taşıyan üç telefon müşterilerin kafasını karıştırabiliyor, bazıları Motorola’nın adlandırma sistematiğini takip etmeyi beceremiyor.

Pazardaki cihaz çeşidi sayısını düşürmek şirkete her alanda yardımcı olacaktır. Hâlâ Motorola’nın Z3’ün ShatterShield ekran koruma teknolojisini barındıran bir versiyonunu çıkarma ihtimâli bulunsa da, bu muhtemelen başka bir isim altında olacaktır.

İLGİLİ HABERLER