Teknoloji

Moto Z2 Force selefinden daha küçük bir pil taşıyacak

moto z2 forceMotorola’nın Moto Z Force’un takipçisi olacak cihaz için ne gibi hazırlıklar içinde olduğuna dair ilk işaretler geçtiğimiz nisan ayında gelmişti. Moto Z2 Force adını taşıması beklenen telefonda 5.5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, çift arka kamera bulunacağı belirtilmişti. Kulaklık jakının Z2 Force ile birlikte geri döneceği de söylentiler arasında yer alıyordu. VentureBeat tarafından yayınlanan bir haber, telefon hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı mümkün kılıyor. Ancak bu bilgilerin Z2 Force’u merakla bekleyenleri sevindireceğini söylemek pek mümkün değil.

Orijinal Moto Z Force’ta 21 megapiksel çözünürlüklü arka kamera bulunuyordu. Z2 Force’ta bu kameranın yerini 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera alacak. Ön kameranın 5 megapiksel çözünürlüğü ise değişmeyecek.

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye iki farklı kurulum eşlik edecek. Kurulumlardan birinde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunacak. Diğeri ise 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak. 6 GB RAM’e sahip versiyonun sadece Çin’de satılması, geri kalan bölgelerde ise 4 GB RAM taşıyan modelin kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

microSD kart desteği sayesinde her iki versiyonda da depolama alanının üzerine 2 TB daha eklemek mümkün olacak. Daha önceki sızıntılar, Z2 Force’un orijinal Z Force’a kıyasla daha ince bir kasaya sahip olacağını göstermişti. Son haberlere göre, Z2 Force’ta selefine kıyasla yüzde 22 oranında daha küçük bir pil olacak. Motorola haziran ayında tanıttığı Moto Z2 Play’de de bu yönde bir yaklaşım sergilemişti.

Moto Z2 Force 25 Temmuzda tanıtılacak

Z2 Force’un siyah, altın sarısı ve ay grisi renk seçeneklerine sahip olması bekleniyor. Telefonun piyasaya çıkış tarihi konusunda şimdilik bir bilgi olmasa da, tanıtımın 25 Temmuzda gerçekleştirilebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER