Manşetler

Moto Z2 Force hem daha sağlam hem de çift kameralı

moto z2 forceMoto Z2 serisine yeni bir ürün katıldı. Geçtiğimiz haziran ayında tanıtılan Moto Z2 Play’in yanına bugün de Moto Z2 Force, serinin üst sınıf modeli eklendi.

Diğer tüm Moto Z telefonları gibi, Z2 Force da tüm Moto Mod modüler aksesuarlarla uyumlu şekilde çalışıyor. Bu aksesuarlar telefona tutunarak onun farklı işlevler kazanmasını mümkün kılıyor. Bu arada Force modelinin gelişiyle birlikte standart Z2 modeli beklentisi de iyice azalmış gibi görünüyor. Motorola’nın söylediğine göre, Z2 serisi içinden ya Play ya da Force seçilebilecek.

Force, İngilizce’de “kuvvet” anlamına geliyor. Adından da anlaşılacağı üzere, yeni Z2 modeli sağlamlığıyla öne çıkıyor. 7000 serisi alüminyumdan elde edilen yekpare tasarım sayesinde birinci nesil cihaza göre yüzde 80 daha güçlü bire gövde elde ediliyor. Ayrıca yeni nesil ShatterShield cam da öncekinden daha sağlam ve sert olmasıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca telefonun teknik özellikleri de gövdesi kadar çekici görünüyor. Arkada biri monokrom, diğeri tam renk yakalama yeteneğine sahip olan iki adet 12 megapiksel kamera bulunuyor. 5.5 inç, 1440p qHD AMOLED ekrana sahip olan telefonu Qualcomm’un Snapdragon 835 yongaseti çalıştırıyor. Farklı ülkelerde 4 GB ya da 6 GB RAM’li versiyonlarını göreceğimiz telefonda saf arayüze yakın bir Android 7.1 sürümü çalışıyor.

Suya dayanıklılık, parmak izi okuyucusu, TurboPower şarj ve microSD kart yuvası gibi özellikler telefonun üst sınıftaki pozisyonuna yakışır nitelikte görünüyor. Ne var ki, kulaklık jakı yok. Belki bu sayede telefon 5.99 mm. gibi muazzam seviyede düşük bir kalınlık değerine ulaşabiliyor.

Moto Z2 Force’un selefine göre zayıfladığı bir alan var ki, o da pil kapasitesi. Telefonda 2750 mAh kapasiteli pil bulunuyor ki, bu pil, Z2 Play’dekine göre de daha düşük kapasiteyle geliyor. Üstelik Force’un sahip olduğu donanım bileşenlerini düşündüğümüzde, bu karar biraz daha sorgulanır hâle geliyor. Belki de cihazın ince olmasının düşük pil kapasitesiyle bir bağlantısı bulunuyordur.

360 Camera Mod geliyor

Ayrıca yeni Z2 modeliyle birlikte yeni bir modüler aksesuar da geliyor. Tüm Moto Z cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışacak olan 360 Camera Mod, 10 Ağustos tarihinde yurt dışında piyasaya sunulacak. Bu modüler aksesuar sayesinde 360 derecelik 4K videolar kaydetmek veya bu şekilde canlı yayınlar gerçekleştirmek mümkün olacak.

Moto Z2 Force’un siyah ve altın renk seçenekleri bulunuyor. Telefonun Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Moto Z modellerinin ülkemizde kışa doğru piyasaya çıktığını dikkate alırsak, benzer bir durum Z2 serisinin üyeleri için de tekrarlanabilir gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER