Teknoloji

Moto Z Android Nougat güncellemesiyle Daydream’e hazır hâle geliyor

motorola moto z

moto z android nougatLenovo, Moto Z ve Moto Z Force telefonlarına yıl sona ermeden Android Nougat güncellemesini getirme sözünü vermişti. Bu sözünü tutan şirket, kasım ayı sona ermeden güncellemenin dağıtımına başlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Android 7.0 güncellemesinin dağıtımının bu hafta küresel ölçekte başlayacağı belirtildi. Söz konusu güncelleme ile Lenovo’nun telefonları Google’ın sanal gerçeklik platformu Daydream ile de uyumlu hâle geliyor. Android Nougat, Moto Z ve Moto Z Force’un gelişiyle Google’ın sanal gerçeklik platformunun imkanlarından faydalanabilecek.

Moto Z Android Nougat ile Daydream desteği konusunda Google Pixel ile buluşuyor

Moto Z ve Moto Z Force telefonları, Google Pixel ve Pixel XL’den sonra Daydream’i destekleyen ilk cihazlar olacak. Google, Daydream’i duyurduğunda mevcut telefonların platformu desteklemeyebileceği belirtilmişti.

Moto Z ve Moto Z Force ise Daydream’in duyurusundan kısa bir süre sonra gün yüzüne çıkmıştı. Her iki cihazda da Qualcomm Snapdragon 820 işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin varlığı, daha sarmalayıcı bir görsel deneyimin yaşanmasını mümkün kılıyor. Android Nougat’nın Moto Z telefonlarına getirdiği sanal gerçeklik özelliklerini kullanmak için Google’ın Daydream View sanal gerçeklik başlığını edinmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER