Teknoloji

Moto X’in yeni versiyonları modüler olacak

moto x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto xMotorola’nın yakında çıkarmasını beklediğimiz iki yeni Android telefonun da, tıpkı LG’ninki gibi metal ve modüler olacağı söyleniyor. LG G5’in altında yer alan bölüm çıkarılabiliyor ve buraya çeşitli eklentiler yerleştirilebiliyor. Moto X Vertex ve Moto X Vector Thin olarak adlandırılacağı iddia edilen cihazların ise arkasında modülerlik özelliğinin bulunacağı belirtiliyor. Yani, kullanıcılar telefonun arka plakasını çıkarıp yeni bileşenler ekleyerek ek işlevler kazandırabilecekler.

Venture Beat’ten Evan Blass’ın belirttiğine göre, bu eklentiler “Amps” adını taşıyacak. Motorola’nın elinde altı adet bileşenin hazır olduğu söyleniyor. Blass, her bir Amp aksesuarının stereo hoparlör, ek pil, optik zum ve ek flaşlı kamera kabzası, geniş açılı lens eklentisi ve projektör gibi ek özellikleri telefonlara kazandıracağını öne sürüyor.

Şu sıralar çoğu Android üreticisi bir yerine birden fazla telefonu aynı anda çıkarma yoluna gidiyor; bunlardan bir tanesi üst sınıf özellikler taşıyan amiral gemisi niteliğinde olurken diğeriyse orta segmente hitap edecek özelliklerle geliyor. Vector Thin burada gözde model oluyor; 5.5 inç Quad HD AMOLED ekran ve Snapdragon 820 işlemci barındırıyor. Vertex ise Snapdragon 625 işlemci ve 1080p HD ekran gibi özelliklere sahip olacak. Ayrıca Vector Thin’de 16 megapiksel arka kamera yer alacakken, küçük kardeşinde 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bekleniyor. Her iki telefonun önünde de parmak izi okuyucusu bulunacak.

Amiral gemisi olan telefon 5.2 mm.’lik kalınlığıyla gerçekten de “Thin” yani “ince” adını hak edecek gibi görünüyor. Vertex ise 7 mm. kalınlıklı bir gövdeyle gelecek. Bu durum pil kapasitelerine de yansıyor; Vector Thin’de 2600 mAh, Vertex’te ise 3500 mAh kapasiteli pil bekleniyor.

 

Arkada görülen delikler hoparlör ızgarası için açılmış gibi duruyor, ancak bunlar modüler plakaların bağlanmasını sağlayan konnektör portu işlevini görüyor. Blass, Motorola’nın manyetik sistem geliştirdiğini, böylelikle plakaların telefona sıkı şekilde yapışacağını söylüyor. Buna rağmen parçaları birbirinden ayırmak zor olmayacak.

Telefonların ne kadara satılacağı bilinmiyor, ancak çıkış tarihleriyle ilgili bir tahmin var. Android Police, Moto X Vertex ve Moto X Vector Thin modellerinin 9 Haziranda San Francisco’da düzenlenecek Lenovo Tech World etkinliğinde tanıtılacağını iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER