Teknoloji

Moto X, G ve E için yolu sonu henüz gelmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto xLenovo, Moto X için yolun sonunun geldiğine dair haberleri abartılı buluyor. Motorola’nın markasını ve telefonlarını devralan Çinli üretici, en azından şimdilik Moto X’in macerasının devam ettiğinin altını çizdi. Bu durumun Moto G ve Moto 3 modelleri için de geçerli olduğu belirtildi. Ancak bu kararın geçici olabileceğini ve Lenovo’nun her an yeni bir yaklaşım içine girebileceğini unutmamak gerekiyor.

Moto G’nin en azından bir nesil daha yolun devam etmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Lenovo, orta segmentte konumlanan Moto G4 ve G4 Plus’ı geçtiğimiz ay Hindistan’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle görücüye çıkarmıştı. Giriş seviyesinde bulunan Moto E’nin geleceği ise biraz daha belirsiz gözüküyor.

Moto X’in akıbetinin ne olacağı sorusu ise Moto Z dedikodularının ortaya çıkışıyla gündeme gelmeye başlamıştı. Moto Z’nin gerçeğe dönüşmesiyle birlikte Lenovo’nun söz konusu seriyi, tıpkı Sony’nin Xperia Z ailesine yaptığı gibi, sonlandıracağı düşünülmüştü. Ancak Çinli üretici şimdilik bu iddiayı reddediyor.

Lenovo, Moto X ve Moto Z’nin farklı amaçlara ve kitlelere yönelik olarak boy göstermeye devam edeceğini belirtti. Modüler aksesuar barındıran Moto Z ile teknolojiyle daha yakından haşır neşir olan kullanıcıları hedefleyen Lenovo, Moto serisi telefonlarla pazarın farklı fiyat aralıklarına hitap etmeyi sürdürmeyi planlıyor.

Lenovo’nun açıklamaları, eski amiral gemisi serinin geleceği üzerindeki belirsizliği kaldırmaya yetmiyor. Serinin varlığını sürdürmesi durumunda nerede konumlandırılacağı ise merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER