Teknoloji

Moto G7 Power 5000 mAh kapasiteli bir pille gelecek

Motorola orta segmentte konumlanacak yeni bir telefon serisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Söz konusu telefonların 2019’da gözler önüne çıkması bekleniyor. Moto G7 adını taşıması beklenen seriye dair haberler de son zamanlarda biraz daha artmış durumda. Bu haberlerin en yenisinin odak noktasında serinin üyelerinden Moto G7 Power yer alıyor.

G7 Power, bugüne kadar serinin hakkında en az haber çıkan üyesi konumundaydı. Daha önceki sızıntıların merkezinde Moto G7, G7 Plus ve G7 Play modelleri bulunuyordu. G7 Power ise ABD Federal İletişim Komisyonu‘nun (FCC) belgelerinde ilk kez boy gösterdi.

Söz konusu belge, akıllı telefonun adında neden Power (Güç) kelimesinin kullanıldığının anlaşılmasını sağlıyor. Sızıntıya göre, G7 Power’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli büyük pili sağlayacak. Motorola geçtiğimiz yıl çıkarttığı Moto G6 Play’de 4000 mAh kapasiteli bir pile yer vermişti. Şirketin pil bakımından cömert orta segment bir telefon sunmaya devam etmesi doğru bir tercih gibi görünüyor.

FCC belgelerindeki şemaya göre, Moto G7 Power 167 x169 x 7.6 mm.’lik boyutlara sahip olacak. Akıllı telefonun kalbinde, tıpkı Moto G7 Play’de olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 632 yonga setinin bulunması bekleniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü arka ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ile NFC desteği de FCC belgelerinde göze çarpan diğer unsurlar oluyor.

İLGİLİ HABERLER