Teknoloji

Moto G6 sızıntısı telefonun çıkışının yakın olduğunu gösteriyor

motorola moto g6Motorola Moto G6 hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleştirilen 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağı söylense de, bu iddia gerçeğe dönüşmemişti. Ancak internete düşen yeni bir sızıntı, telefonun yakında resmiyet kazanmasının fazlasıyla muhtemel olduğunu gösteriyor.

G6’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar, Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’nın internet sitesinde görüldü. Söz konusu fotoğraflar Motorola’nın G serisine daha üst sınıf bir görüntü kazandırmaya çalıştığını gösterse de, telefonun genel hatları itibarıyla “bütçe dostu” etiketini kaybetmeyeceğini işaret ediyor.

Akıllı telefon, tasarımıyla akıllara geçtiğimiz yıl tanıtılan Motorola Moto X4’ü getiriyor. Çift lensli bir kamera kurulumuna ev sahipliği yaptığı görülen arka panel, kavisli yapısıyla da dikkat çekiyor. Arka panelde ana materyal olarak camın tercih edilmiş olması muhtemel görünüyor.

Daha önceki dedikodularda G6’da 18:9 görüntü oranına sahip bir ekranın bulunacağı belirtilmişti. Sızan fotoğraflar bunu tam anlamıyla doğrulamasa da, Motorola’nın tercihini ince çerçeveli bir ekrandan yana kullanmış olması bekleniyor.

Motorola Moto G6’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 450 yonga setinin bulunması öngörülüyor. Bu yonga setine 3 veya 4 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Android P’nin kendisini göstermesine ve Android 8.0 Oreo’nun uzun bir süredir dolaşımda olmasına rağmen, G6’nın kutusundan Android Nougat işletim sistemiyle çıkabileceği söyleniyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse çok uzun bir süre beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER