Teknoloji

2021 model Motorola telefonları tanıtıldı: Moto G Stylus, Power, Play ve Motorola One 5G Ace

motorola moto g play g stylus g power 2021

Motorola, daha düşük fiyatlar ve günlerce pil ömrü vadeden Moto G Power, Moto G Stylus ve Moto G Play modellerinin yeni versiyonlarıyla orta segment Moto G serisini yeniliyor. Ayrıca Motorola One ailesinin artık yeni bir üyesi var. Motorola One 5G Ace, 399 dolarlık yurt dışı fiyatı ile Motorola’nın en ucuz 5G telefonu olarak tacı devralıyor.

Bir kez daha Motorola, aralarındaki fiyatların sadece 30 ila 50 dolar arasında değiştiği, yurt dışı için epey düşük fiyatlı sayılabilecek akıllı telefonlar sunmaya hazırlanıyor. Yeni Moto G Play 169,99 dolara satılacak. Moto G Power 199,99 ABD doları (3 GB RAM / 32 GB depolama modeli için) ve 249,99 ABD doları (4 GB / 64 GB için) fiyatlarla sunulacak. Moto G Stylus 299,99 dolara satılacak. Motorola One 5G Ace ise 399,99 dolara mal olacak. Bu, benzer fiyatlardaki benzer cihazlar arasında seçim yapmayı biraz zorlaştırsa da, neredeyse hayal edebileceğiniz her fiyat noktasında bir telefon olmasını sağlayan bir stratejidir.

Motorola, yeni 2021 serisinde de aynı isimleri koruyor. Ne yazık ki, sayısal olarak farklılaştırılmış Moto G modellerinin günleri 2019’un Moto G7 serisiyle tamamen bitmiş gibi görünüyor. Ancak yeni telefonlar, 2020’deki öncüllerine kıyasla büyük veya küçük iyileştirmeler sunuyor.

[table id=35 /]

Moto G Play, grubun satışı en zorlu olacak telefonu gibi görünüyor. 169 dolarlık fiyat etiketi ilgi çekici olsa da, diğer iki yeni 2021 model Moto G telefonundan belirgin şekilde daha az güçlü; bir yaşındaki Snapdragon 460 işlemci, nispeten büyük bir 6,5 inçlik panele yayılmış olan 720p çözünürlük endişeleri artırıyor. Qualcomm’un, iki kat daha hızlı olmayı vaat eden ve karışıma 5G gibi daha fazla üst sınıf özellik ekleyen Snapdragon 480‘i duyurduğu düşünüldüğünde, Snapdragon 460 ile gelmesi kafaları biraz karıştıracaktır.

Yine de, iç açıcı bazı noktalar da var. 2021 G Play’in 3 GB RAM’i (onu performans açısından geçen yılki 149 dolarlık Moto E modelinden daha iyi bir konuma getiriyor) ve Motorola’nın söylediği muazzam kapasiteli 5000 mAh pili mevcut. Bu pil tek bir şarjla üç güne kadar kullanılabilir.

Yeni Moto G Power ve G Stylus, geçen yılın modellerine benzemiyor. 2020 modellerinin aynı işlemciyi, ekranı ve tasarımı sunduğu yerlerde, yeni modeller eskisinden tamamen farklı telefonlardır. G Power 5000 mAh pil, 720p 6.6 inç ekran ve daha zayıf olan Snapdragon 662 sunuyor. Ancak G Stylus modeli bir stylus kalem, daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü 6.8 inç 1080p panel ve daha yüksek fiyat etiketi için bir argüman sunan ve daha güçlü olan Snapdragon 678 işlemciyle geliyor. Pilde bir kademe aşağı iniliyor, tek bir şarjla iki güne kadar çalışma imkanı sağlayan 4.000 mAh pil sunuluyor.

Ayrıca daha büyük olan G Stylus varsayılan olarak 4 GB RAM sunuyor. G Power ise hem 3 GB hem de 4 GB RAM barındıran modellere sahip. Üstelik daha fazla depolama alanına sahiptir. G Power’ın 32 GB veya 64 GB seçimine kıyasla 128 GB dahili hafıza sunuluyor. Ayrıca G Stylus’ta bazı kamera iyileştirmeleri de elde ediliyor. Her iki telefonda da 48 megapiksel ana sensör (dört piksel birleştirmeyle 12 megapiksel çekimler yapan), 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Ayrıca G Stylus 8 megapiksel ultra geniş kamera ve daha iyi bir selfie kamerasını da denkleme ekliyor.

Motorola One 5G Ace özellikleri

motorola one 5g ace
Motorola One 5G Ace

Son olarak, adından da anlaşılacağı gibi, buradaki diğer telefonlarla tamamen ayrı bir kategoride olan Motorola One 5G Ace var. Bu, 399 Amerikan doları fiyatıyla Motorola’nın şimdiye kadarki en ucuz 5G telefonu. Daha zayıf olan Snapdragon 750G 5G, yükseltilmiş kameralar ve daha yavaş yenileme hızlı ekranı, One 5G Ace’i şirketin geçen yıl piyasaya sürdüğü 499 dolarlık Motorola One 5G’nin daha düşük fiyatlı bir versiyonu olarak ortaya çıkarıyor.

Bu dört yeni telefonun hepsi 14 Ocak’ta ABD’de satışa sunulacak. Ayrıca ABD’de çeşitli mobil operatörler de bu telefonu çeşitli aboneliklerle müşterilerine sunacak. Motorola’nın Moto serisi telefonların Türkiye’ye gelmediğini dikkate alırsak, bu 2021 model telefonların da ülkemizde satışa çıkmasını beklememek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER