EğlenceManşetler

Mortal Kombat X: Kavga zamanın ruhuna uygun biçimde devam ediyor

mortal-kombat-x-8

Mortal Kombat gerek video oyunları gerek sinema filmleriyle popüler kültürün önemli parçaları arasında yer alıyor. Sürekli bir devinim içinde olan seriyi 2010’lu yılların ruhuna uygun bir forma sokma çalışmaları da durmadan devam ediyor. Serinin en son filmi olan Mortal Kombat X’in yapım süreci devam ederken, filmle aynı adı taşıyan oyun görücüye çıktı. Film promosyonundan bağımsız bir noktada konumlanan Mortal Kombat X, klasikleşen mecralara ek olarak mobil cihazlarda da oyun severlerle buluştu.

mortal-kombat-x-1

Öncelikli olarak Mortal Kombat X’in yüksek cihaz performansına ihtiyaç duyduğunu ve pil tüketiminin oldukça yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Oyunun görsel anlamda neler vadettiğini ve ne kadar yüksek bir potansiyel barındırdığı ise birkaç saniye içinde anlaşılıyor. Mortal Kombat X başlatıldığı zaman oyunculara gösterilen kısa videoda grafiklerin canlılığı net biçimde görülüyor. Buna ek olarak, Mortal Kombat X’in çocuklara uygun bir oyun olmadığı da söz konusu video sayesinde rahatlıkla idrak ediliyor.

mortal-kombat-x-3

Mortal Kombat X, gerek senaryo örgüsüyle gerekse temel oyun deneyimiyle akıllara Warner Bros’un yapımcılığını üstlendiği bir diğer oyun olan Injustice: Gods Among Us’ı getiriyor. Kısa tanıtım videosuyla eş zamanlı olarak oyunculara Mortal Kombat X’te nasıl dövüşecekleri gösteriliyor. Oyuncuların saldırı esnasında kilit hareketleri yapmaları gereken zamanlar konusunda işaretler yine oyun içinde veriliyor.

mortal-kombat-x-2

Mortal Kombat X’te oyunculara üç kahramandan oluşan bir takım kurma imkanı veriliyor. Oyuncular kadrolarına dahil ettikleri kahramanlarla üç farklı takım formasyonu oluşturabiliyor. Kahraman kadrosunun oyunda ilerleme kaydettikçe başarılarla veya uygulama içi satın alma özelliğiyle genişletilebiliyor.

mortal-kombat-x-5

Mortal Kombat X’te oyuncular halihazırda sadece “savaş modu” olarak adlandırılan hikaye doğrultusunda ilerleyebiliyor. Bu modda oyuncuların izlemesi gereken adımlar konusunda da gerekli yönlendirmeler yapılıyor. “Faction Wars” ve “Raiden Challenge” isimli modları oynayabilmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

mortal-kombat-x-9

Mortal Kombat X’te oyuncular dövüşlerden galibiyetle ayrıldıkları zaman takımlarındaki kahramanların enerjileri yeniden şarj oluyor. Bunun için dövüşlerden galibiyetle ayrılmak büyük önem taşıyor. Alınan galibiyetler kahramanların yeteneklerinin geliştirilmesini de mümkün kılıyor. Dövüşlerin sonunda oyuncular takımlarını geliştirecek ekstra güçlendirme özelliklerini de elde edebiliyor.

mortal-kombat-x-10

Mortal Kombat X’te uygulama içi satın alma ögelerinin fiyatları 209,99 TL’ye kadar çıkıyor. Bu noktada oyunun oyuncuları söz konusu yüksek rakamı ödemeye zorlayacak bir yapıda olmadığını belirtmek gerekiyor.

mortal-kombat-x-11

Mortal Kombat X’in neredeyse oyun konsollarıyla eş zamanlı olarak mobil platformlardaki yerini alması, akıllı cihazların günümüzde oyun dünyası için ne kadar önemli bir mecraya dönüştüğünü ortaya koyuyor. Mortal Kombat X’in dövüş deneyimi biraz tekdüze olsa da, oyun etkileyici görselleri ve sürükleyici Mortal Kombat hikayesiyle dikkat çekmeyi başarıyor. Şu an için sadece iOS’te kullanıcılarla buluşan oyun, kısa süre içinde Google Play’deki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER