Teknoloji

Mophie Juice Pack Access Lightning kulaklığı kullanmaya izin veriyor

mophie juice pack access

Mophie’nin en yeni pilli iPhone kılıfı, Juice Pack Access, şirket açısından bir ilk niteliğini taşıyor. Açık bir Lightning portu barındırıyor.

Mophie’nin kılıfları genel olarak iPhone’ların Lightning portuna bağlanır ve telefonları bu şekilde şarj eder. Yeni kılıfta ise bu port açıkta kalıyor, böylelikle kullanıcılar Lightning uçlu kulaklıklarını bağlayarak müzik dinleyebilir, bunu kılıfı kullanırken de gerçekleştirebilirler. Kılıf iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerini destekliyor.

iPhone X için Juice Pack Air modelinde yer alan Micro USB portu kılıfın şarj edilmesi için kullanılıyordu. Access ise herhangi bir Qi destekli şarj aksesuarı yardımıyla kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Öncelikle iPhone’u şarj ediyor, daha sonra da kendisine odaklanıyor. USB-C portu da mevcut. Bu sayede kabloyla da bağlanıp şarj edilebilir.

Mophie, iPhone Xs ve X kılıfının 25 saate varan toplam konuşma süresi sunduğunu söylüyor. iPhone Xs Max ve XR kılıfı da 31 saate varan konuşma süresi sağlıyor. Bu ürünler yılın ilk çeyreğinde, yaklaşık 120 dolarlık yurt dışı fiyatıyla sunulacak. iPhone Xs Max, Xs ve X için siyah, gri, altın, koyu kırmızı gibi renk seçenekleri mevcut. XR için de siyah, mavi ve kırmızı renkler sunulacak.

Mophie kılıfı takılırken Lightning portlu kulaklıkları kullanamamak, Juice Pack kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden bir tanesiydi. Bu çözüm de çok ilginç görünüyor. Apple, aksesuar üreticilerinin Lightning portu üzerinden ses verisi iletmesine izin vermiyor. Bu nedenle Mophie’nin bu portu açık bırakmaktan başka çaresi de bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER