Teknoloji

Mophie iPhone X için kablosuz şarjlı kılıfını çıkarmak üzere

iPhone X için sayısız pilli kılıf seçeneği bulunuyor. Ancak Mophie, şarjlı kılıfların Selpak’ı olma niteliğini taşıyor. Nitekim, bu şirket şimdiye kadar Apple’ın amiral gemisi telefonu için, kablosuz şarj matının dışında herhangi bir şarj çözümü çıkarmadı.

Görünüşe göre bu durum değişiyor. Wireless Power Consortium sayfasında yer alan bir ürün listesine göre, Mophie’den iPhone X için yeni bir kılıf geliyor. Juice Pack Air serisinin bir parçası olacak bu kılıf, Mophie’in iPhone 7’ye özel kablosuz şarjlı kılıfına benziyor, sadece kamera için farklı bir delik içeriyor.

Bu kılıf bir göndermeç değil, almaç olarak sınıflandırılıyor. iPhone X için çıkarılmış bazı şarjlı kılıflar telefonu gerçekten kablosuz olarak şarj ediyor ki, bu da oldukça verimsiz görünüyor.

Mophie’nin kılıfı 1720 mAh kapasiteli pile sahip. Bunun telefonun konuşma süresini 9 saat kadar artırması bekleniyor. Listelemede bu kılıfın Qi’nin 1.1.2 versiyonunu desteklediği ve 5 vatlık Temel Güç Profiline sahip olduğu belirtiliyor. Bu da, kılıfla hızlı kablosuz şarjın avantajlarından yararlanılamayacağı anlamına geliyor.

Kablosuz şarj destekli iPhone X kılıflarını piyasada bulmak mümkün. Mophie’nin ürünü topluluğa biraz daha geç katılmış olacak.

İLGİLİ HABERLER