Teknoloji

Montblanc Summit Android Wear akıllı saat satışa sunuldu

montblanc summitMontblanc Summit adını taşıyan Android Wear işletim sistemli akıllı saatinin duyurusunu daha önce yapmıştı. İlk bakışta klasik bir saat gibi görünen Summit, kullanıcılara farklı tarzlar vadediyor. Titanyum ve çelik kasaya, sığır derisi veya kauçuk kayışlar eşlik ediyor. Akıllı saat, Mr. Porter sitesi tarafından yurt dışında küçük bir indirimle satışa sunuldu.

Klasik saatler gibi görünen Android Wear işletim sistemli saatlerin listesi her geçen gün uzuyor. Ciddi veya kurumsal giyim tarzlarıyla da uyumlu görünen Summit de bu listedeki yerini almış oldu. Montblanc’dan yapılan açıklamaya göre; Summit, giyilebilir ürün teknolojisini ve İsviçre saatlerinin geleneksel kodlarını bir arada sunuyor.

Montblanc’ın Android Wear işletim sistemli akıllı saatinde yuvarlak bir dijital AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranı kristal cam koruyor. Akıllı saat, barometrenin yanı sıra fitness odaklı çok sayıda sensör de yer alıyor. Bluetooth ile başka cihazlara bağlanabilen saat, mikrofon ile gelen komutları da algılayabiliyor. Tek şarjla bir günlük pil ömrü vadeden Summit, hem iOS hem de Android telefonlarla çalışabiliyor.

Montblanc Summit için 930 dolar ödemek gerekiyor

Summit ile birlikte Montblanc’ın tasarladığı özel saat arayüzleri de kullanıcılara sunuluyor. Klasik 1858 koleksiyonuna ek olarak, minimalist tarzı benimseyenler ve fitness meraklıları için de özel arayüzler bulunuyor. IP68 seviyesinde suya dayanıklı bir kasaya sahip olan Summit, Montblanc tarafından 930 dolar karşılığında satılıyor. Saati Mr. Porter sitesinden satın almak isteyenlerin ise 890 dolar ödemesi yeterli olacak.

İLGİLİ HABERLER