Teknoloji

Montblanc Summit 2 Snapdragon Wear 3100 ile gelen ilk saat olacak

montblanc summit 2

Qualcomm yaklaşık 2,5 yıllık bir bekleyişin ardından Wear OS işletim sistemli saatler için hazırladığı yeni üst sınıf işlemcisi Snapdragon Wear 3100‘ü duyurdu. Bu duyurunun ardından Snapdragon Wear 3100 taşıyan ilk akıllı saatin tanıtılması da fazla zaman almadı. Pek çok kişi teknoloji dünyasında daha iyi bilinen bir markanın Snapdragon Wear 3100 için öncülük etmesini beklerken, bu görevi beklenmeyen bir üretici üstlendi. Montblanc Summit 2 adını taşıyan Wear OS saatiyle Snapdragon Wear 3100’ün kullanıcılara merhaba demesini sağlayacak.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Montblanc Summit’in devamı niteliğindeki Summit 2, tıpkı selefi gibi üst segmente hitap eden bir akıllı saat. Küçük bir saat olan Montblanc Summit 2, ince bilekli kişilerin kullanımına uygun görünüyor. Sade ve zarif bir görünüşe sahip olan akıllı saat, Montblanc CEO’su Nicolas Baretski tarafından “keşif, zindelik ve seyahat için üretilmiş bir saat” olarak tanımlanıyor.

Lüks akıllı saatler üzerine odaklanmak ne Qualcomm ne de Wear OS için yeni bir şey. Qualcomm’un giyilebilir ürünlerden sorumlu kıdemli direktörü Pankaj Kedia, daha önce yaptığı bir açıklamada bir akıllı saatin ilk ve öncelikli olarak bir moda ürünü olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla Qualcomm Snapdragon Wear 3100 ile gelen ilk saatlerde lüks segmente odaklanılmasına çok şaşırmamak gerekiyor.

Montblanc Summit 2 ile ilgili detaylar şu an için oldukça kısıtlı. Qualcomm’un etkinliğinde saate dair fazla detay paylaşılmazken, sadece ekim ayı itibarıyla satışa sunulacağı belirtildi. Resmi bir açıklama gelmese de, Montblanc Summit 2’nin yurtdışı satış fiyatının 1000 dolar seviyesinde olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER