Teknoloji

Montblanc Augmented Paper defter ve kalem seti IFA 2016’da tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

montblanc augmented paperAkıllı saatler, kısa bir süre içinde lüks ürünleri de barındıran bir ürün grubuna dönüşmüştü. Aynı dönüşüm, akıllı kalemlerde de yaşanıyor. Ünlü kalem üreticisi Montblanc da “Augmented Paper” adını taşıyan defter ve kalem setiyle, teknoloji ve şıklığı bir araya getiriyor. Alman şirketi, özel setini Berlin’de düzenlenen IFA 2016’da gözler önüne çıkardı.

LiveScribe ve Oree gibi ürünler, Augmented Paper ile aynı işlevi görüyor. Söz konusu ürünlerde hedef kitlesi olarak modayı takip eden kreatif çalışanlar veya yazı meraklıları ön plana çıkıyor. Montblanc Augmented Paper ise doğrudan “not tutan karizmatik kişi” olarak tanımlanabilecek kitleyi hedef seçmişe benziyor. 725 dolarlık fiyat etiketi de bu seçimi doğruluyor.

Setin içinde Montblanc StarWalker kalem ve İtalya’nın Floransa şehrinde üretilmiş “siyah İtalyan derisi” ile kaplı defter bulunuyor. Kullanıcıların kalemle deftere aldıkları notlar, elektromanyetik rezonans ile dijital ortama aktarılıyor. Bu işleyiş akıllara Wacom’un tabletlerini getiriyor. Tek bir şarjla 8 saat kullanım ömrü sunan set, 100 sayfayı kendi dahili hafızası içinde saklayabiliyor. Montblanc Hub uygulamasına yüklenen notlar, başkalarıyla da paylaşılabiliyor. Şirket, 12 dilde “en iyi seviyede el yazısı tanıma” yeteneğinin altını çizmeyi ihmal etmiyor.

Montblanc Augmented Paper sonbaharda satışa sunulacak

725 dolarlık fiyatıyla Montblanc Augmented Paper, LiveScribe’ın giriş seviyesi seçeneğinin fiyatını neredeyse beşe katlıyor. Ancak 1085 dolarlık Montblanc stylus ile tablet üstüne yazma seçeneğinin karşısında Augmented Paper daha makul bir tercih gibi gözüküyor.

Pek çok lüks aksesuar gibi, Montblanc Augmented Paper da ilk olarak Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak. İlk olarak Londra’da bulunan Harrods mağazasında seti satın almak mümkün olacak. Ekim ayında ABD, Kanada, Singapur ve Güney Kore’de piyasaya sürülecek Augmented Paper, kasımda Çin, Japonya, Tayvan, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarına giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER