Teknoloji

Monster Beats ve kurucularını dolandırıcılık suçlamasıyla dava etti

monster-beats-070115

Kısa bir süre öncesine dek; Monster, Beats için kulaklık üretimi gerçekleştiriyordu. Ancak iki taraf arasındaki işbirliğinin sona ermesiyle birlikte iyi ilişkilerin de çöpe gittiği, Monster’ın Beats ve kurucuları aleyhine açtığı davayla anlaşılıyor. USA Today’de yer alan habere göre, Beats kurucuları Dr. Dre ve Jimmy Iovine, Monster tarafından iş anlaşmalarını gizlemek ve Beats’in Apple’a satışı sürecinde yavaş yavaş Monster’ın şirketle olan bağını koparmakla suçlanıyor.

Şikayet dosyasında Beats’in girişimcileri, müzisyenleri ve elektronik cihaz üreticilerini birlikte büyüme vaadiyle kandırdığı ve daha sonra ortaklarını işin dışına çıkardığı öne sürülürken, Beats’in temel amacının fikri mülkiyet ile üretim ve tedarik sırlarını ele geçirmek olduğu belirtildi.

Monster, Beats’in söz konusuna yaklaşımına örnek olarak ise şirketin HTC ile olan işbirliğini gösterdi. Monster CEO’su Noel Lee’nin bir hissedar olarak yeni yatırımları reddetme hakkının bulunduğuna dikkat çeken Monster, Lee’ye HTC ile olan görüşmelerle ilgili bilgi verilmediğini ve Monster ile olan anlaşmanın sona ermesinin ardından HTC’nin şirkete yatırım yaptığını öne sürdü.

Monster’ın Beats’e yönelik iddiaları sadece arkadan yapılan görüşmelerle sınırlı kalmadı. Şirket, Beats yöneticilerini Monster’a ait ürünleri kötülemekle de itham etti. CES 2013 ve 2013 sırasında Beats yöneticilerinin Monster distribütörlerini ve perakendecilerini Monster ürünlerini raflardan kaldırmakla tehdit ettiği öne sürülürken, söz konusu distribütörlerin Beats ile iş yapmasına Monster’ın aracılık ettiğine dikkat çekildi. Şirket, bir Beats yöneticisinin ”Monster’ı bitireceğiz” dediğini öne sürdü.

Beats’ten konuya ilişkin olarak bir açıklama gelmezken, HTC ile yapılan anlaşma sonrasında Beats ve Monster arasında yaşananlar kısmen de olsa gün yüzüne çıktığı için Monster’ın mahkemenin kapısını çalması kimseyi şaşırtmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER