Teknoloji

Monster Apple’ın iOS aksesuar programlarından zorla çıkartıldığını iddia ediyor

monster-logo-170615

Monster, kendisine iPhone, iPad ve iPod için aksesuar üretme imkanı sağlayan lisans anlaşmasının Apple tarafından sona erdirilmesinin ardından Cupertino merkezli şirketi “kabadayı” gibi davranmakla suçladı. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Monster, Apple’ın kendisine yönelik tutumunun Beats ile arasındaki davayla ilgili olduğunu düşünüyor. Bilindiği üzere, Apple geçtiğimiz yıl Beats’i satın almıştı.

Henüz onay aşamasında olan dava dosyasında Monster, Beats kurucuları Dr. Dre ve Jimmy Iovine’i Apple anlaşmasının yakınlaşmasıyla birlikte kendisini yavaş yavaş devredışı bırakmakla suçluyor. Beats’in kendi hisselerini HTC’den geri alması da, bu süreçte gerçekleştirilen “düzmece bir işlem” olarak niteleniyor.

Monster, Beats’in yeni sahibi olan Apple’ın da süreci sonlandırmak ve Beats’in elini güçlendirmek adına kendisiyle olan ve yıllardır devam eden lisans anlaşmasını sonlandırdığını öne sürüyor. Monster’ın 4000’i aşkın ürününden yaklaşık 900’ünün Apple’ın MFi programının parçası olması nedeniyle bu kararın Monster’ın operasyonlarına ciddi zarar vereceği rahatlıkla söylenebilir. Mevcut koşullar altında Monster eylül ayına kadar iPhone, iPad ve iPod için ürettiği aksesuarları satmayı sürdürebilecek. Ancak şu an için, şirketin yeni aksesuar üretimi gerçekleştirebilmesi mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER