Eğlence

90’lı yılların efsanesi Monkey Island yeni oyunuyla geri dönüyor

return to monkey island

1990’lı yılların popüler macera oyunlarından Monkey Island, yeniden oyuncuların karşısına çıkacak. Serinin geliştiricisi Ron Gilbert, “Return to Monkey Island” adını taşıyan yeni oyunun bu yıl içinde yayınlanacağını açıkladı. Oyunun ilk fragmanı da paylaşıldı.

YouTube’da paylaşılan fragmanın tanım bölümünde oyunun The Secret of Monkey Island ve 2: LeChuck’s Revenge oyunlarının uzun süredir beklenen takipçisi olduğu belirtildi. Serinin ana kahramanı Guybrush Threepwood’u yine Dominic Armato seslendirecek.

Fragmanda oyunun Terrible Toybox tarafından geliştirildiği görülüyor. Bu stüdyo, Disney çatısı altında bulunan Lucasfilm Games ile 2017 çıkışlı Thimbleweed Park isimli oyunu geliştirmişti. Lucasfilm Games’in serinin ilk dört oyununda Devolver Digital ile birlikte rol aldığını belirtmekte de fayda var.

Oyunun sanat yönetmenliğini ise Rex Crowle üstlenecek. Crowle daha önce Tearaway ve LittleBigPlanet gibi popüler ve beğenilen oyunların tasarım süreçlerinde de görev üstlenmişti.

Monkey Island’ın geri dönüş oyunuyla ilgili bilinenler şu an için sınırlı. Ancak yapılan açıklamada, oyuna dair güncellemelerin internet sitesi aracılığıyla paylaşılacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER