ManşetlerSatın Alma Rehberi

Monitör satın almak öğrenciler için çeşitli ürün önerileri – Video

öğrenciler için monitör önerisi

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik teknolojik ürün alışverişleri de biraz daha artmaya başladı. Monitör önerisi arayan öğrenciler için yararlı olacak bir içerik hazırladık. İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite öğrencilerinin yeni eğitim-öğretim döneminde ders, ödev veya araştırmaları için kullanabilecekleri, aynı zamanda dersten arta kalan zamanda oyun ve eğlence konusunda da tatmin edici bir deneyim elde etmelerine olanak sağlayacak çeşitli monitör önerileri, MediaMarkt Türkiye için hazırladığımız videoda yer alıyor. Aşağıda da listelediğimiz ve detaylarına yer verdiğimiz ürünleri MediaMarkt mağazalarından veya mediamarkt.com.tr’den satın alabilirsiniz. Bu arada dizüstü bilgisayar satın almayı düşünüyorsanız, laptop önerileri 2022 konulu videomuza göz atmanızı da tavsiye ederiz.

Monitör önerisi: Lenovo G24-10

monitör önerisi lenovo g24-10

Fiyat-performans dengesi arayanlar için Lenovo G24-10 dikkate değer seçeneklerden bir tanesi oluyor. 23.6 inçlik 16:9 TN panel barındırıyor, görüş açıları oldukça yüksek. 300 nitlik parlaklık da 3000-3500 TL fiyat aralığındaki bir model için gayet iyi. 1000:1 kontrast oranı, mavi ışık filtresi, titreşimi azaltma gibi özellikler de var. 1 ms’lik tepki süresi, 144 Hz yenileme hızı ve Nvidia G-SYNC desteği dersten arta kalan zamanlarda oyun oynamak isteyenlerin de memnun olacağını gösteriyor. Monitörün hemen sağ alt köşesine yerleştirilmiş fiziksel tuşlar yardımıyla kolay anlaşılır menüye erişebilir ve G24-10’un gerekli ayarlarını hızlıca yapabilirsiniz. Arkada ise 1 adet HDMI 1.4 ve 1 adet DisplayPort 1.2 portu bulunuyor. Ayrıca 3.5mm jak da var, dilerseniz kulaklık veya kablolu hoparlör bağlayarak ses çıkışını buradan alabilirsiniz. Monitörü düşey eksende, kısıtlı bir aralıkta da olsa hareket ettirebilirsiniz.

SATIN AL (MEDIAMARKT)

Monitör önerisi: Samsung LF27T450

27 inç monitörler rahat görüş ve masada kaplanan alan açısından en dengeli seçenekler olarak nitelendirilebilir. Bununla birlikte bütçenizi düşünüyorsanız, Full HD çözünürlüklü panele sahip olanlara yönelmeniz daha iyi olacaktır. Samsung’un 27 inç ekranlı T450 monitörü bu noktada güzel bir örnek teşkil ediyor. İnce çerçevesi ve kare ayağıyla gayet şık görünüyor. Yukarı-aşağı eğme, sağa-sola 45 derece döndürme, 90 derece döndürerek dikey hâle getirme, yükseklik ayarı yapma; tüm bunlar mevcut. Arkada iki adet HDMI 1.4 portu ve 1 adet DisplayPort 1.2 portu bulunuyor. Öte yandan iki adet USB-A portu da eklenmiş. Kulaklık çıkışı da sesi kulaklık veya hoparlöre iletmede yardımcı olacaktır. Arkada, sağ alt köşeye doğru yerleştirilmiş kumanda yardımıyla ses ayarını yapabilir veya menüsüne erişebilirsiniz. Panel özelliklerine gelecek olursak, 27 inçlik IPS panel 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. 1000:1 kontrast oranı, 250 nit parlaklık, 5 milisaniye tepki süresi, 16.7 milyon renk desteği, 178 derecelik görüş açısı gibi özellikler de mevcut. Bu arada daha küçük boyutlu bir monitör isteyenler için aynı ürünün 24 inçlik versiyonu da satılıyor.

SATIN AL (MEDIAMARKT)

Monitör önerisi: LG UltraGear 24GL650-B

monitör önerisi lg ultragear

LG de monitör pazarının öne çıkan markalarından biridir. 24 inç panel taşıyan UltraGear 24GL650-B modeli, belki kalın çerçeveleriyle en gösterişli monitör olmayabilir. Ancak sahip olduğu özelliklerle ihtiyaçları rahatlıkla karşılayacaktır. 23.6 inç TN paneli 1920 x 1080 piksel çözünürlük, 1 milisaniye tepki süresi, 300 nit parlaklık ve 144 Hz yenileme hızı gibi özelliklere sahip. 16.7 milyon renk desteği, 1000:1 kontrast, 170 derece yatay ve 160 derece dikey izleme açısı, AMD FreeSync desteği gibi özellikleri de unutmayalım. Oyun için bir monitör arayanları tatmin edecek bir akıcılık ve görüntü kalitesinin olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı renkli büyük bir halka ve ayakta ona eşlik eden daha küçük boyutlu ikinci bir kırmızı halkanın bulunduğu arka yüz hoş bir görünüm sergiliyor. Burada iki HDMI ve bir adet DisplayPort girişi var. 3.5mm kulaklık jakı da unutulmamış. 10 cm’lik yükseklik ayarı, 90 derece döndürme imkanı, yukarı-aşağı eğme imkanı sunan V biçiminde bir ayakla geliyor.

Monitör önerisi: Samsung Odyssey G3

monitör önerisi samsung odyssey g3

Samsung’un Odyssey oyun monitörleri serisi içinde G3, giriş seviyesinde yer alıyor. Ancak bütçesiyle performans arasında en iyi noktayı yakalamak isteyenlerin memnun kalacakları özellikleri bünyesinde barındırıyor. S27AG32 olarak adlandırılan modelde 27 inç VA panel bulunuyor. 1 milisaniye tepki süresi, 165 Hz yenileme hızı, AMD FreeSync Premium gibi özelliklerle oyun konusunda iyi bir deneyim sağlayacaktır. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, 16.7 milyon renk desteğine sahip. Tatmin edici bir keskinlik ve renk canlılığı var. 250 nit parlaklığın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Yukarı-aşağı eğme, sağa-sola döndürme, 90 derece döndürme ve 12 cm yükseklik ayarı ile geniş bir kullanım alanı sağlıyor. Arkadaki mavi renkli halka bir hayli hoş görünüyor. Burada 1 adet HDMI 1.4 ve 1 adet DisplayPort 1.2 portu var. 3.5mm kulaklık çıkışı da mevcut. Monitörün hemen altında, ayağa denk gelecek yere yerleştirilmiş küçük bir kontrol tuşu var. Bunun yardımıyla G3’ün, bir oyun monitörü olduğu havasını yansıtan menüsüne erişebilir, gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Monitör önerisi: ASUS VG258QR

monitör önerisi asus vg258qr

Monitör ararken önceliği Asus markasına vermek isteyenler için VG258QR dikkate değer bir seçenek oluyor. 24.5 inç TN panel barındıran bu model ince ekran çerçevesi ve kare şeklindeki ayağıyla gerçekten şık görünüyor. Aslında bu, bir oyun monitörü ve bunu yansıtan tasarım detayları mevcut. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran 1000:1 kontrast ve 16.7 milyon renk desteği sunuyor. 400 nit ile aynı fiyat segmentindeki diğer ürünlere nazaran biraz daha öne çıktığını söyleyebiliriz. Arkada 1 adet HDMI 1.4 ve 1 adet DisplayPort 1.2 portu var. Ayrıca DVI girişi de mevcut. 3.5mm ses jakını da unutmayalım. Stant sahip olduğu hareket kabiliyetiyle büyük esnekli sağlıyor ve bu Asus monitörünü farklı şekillerde konumlandırmaya izin veriyor. Yukarı aşağı eğme, 90 derece sağa sola döndürme, yine 90 derece yatay-dikey döndürme ve 13 cm’lik yükseklik ayarı mevcut. 165 Hz yenileme hızı, AMD FreeSunc ve Nvidia G-Sync destekleri ve diğer özellikleriyle oyun konusunda gerçekten iddialı bir fiyat-performans modeli olarak monitör önerisi isteyenlerin dikkatini çekecektir.

SATIN AL (MEDIAMARKT)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER