Teknoloji

Moleskine’den iPhone için minimalist takvim uygulaması: TimePage

moleskine-timepage-280515-4

Moleskine’in defterlerinin diğerlerinden pek bir farkı yok, ancak çekici tarzları ve anlamlı tarihi yazarların onları kullanmak istemesine neden oluyor. Moleskine daha önce not defteri uygulamasıyla başlattığı dijital hamlelerini takvim uygulamasıyla devam ettiriyor.

TimePage adını taşıyan yeni uygulamanın ekran görüntülerine baktığımızda, karşımızda muhteşem ve minimalistik görünme sahip, çeşitli tasarım unsurları sayesinde bir defter sayfasından koparılmış gibi görünen yardımcı bir takvim uygulaması görüyoruz. Ayrıca uygulamaya yardımcı bir Apple Watch saat uygulaması da geliyor.

Minimalist uygulamaların daha az kullanışlı ve tasarımlarının doğası nedeniyle daha fazla kafa karıştıran bir tabiatı bulunur. TimePage genellikle sürükleme hareketlerine ve jestlere dayanarak işlevlerin birçoğunu yerine getiriyor. Her bir sayfanın sade ve canlı renklerle, açık ve okunaklı şekilde gösterilmiş yazılarla doldurulması büyük avantaj, böylelikle uygulama telefonda mükemmel görünüyor.

Bir ajanda defteri fikrinden yola çıkan TimePage uygulamasının aylık görünümü bulunmuyor. Sadece yaklaşan günler liste hâlinde gösteriliyor. Üstelik herhangi bir etkinliğin veya randevu kaydının bulunmadığı günler saklanmıyor. Bu günler boş veya tarihe ait bilgilerle dolduruluyor. Bu durumu zaman planlaması ve organizasyonu için mobil takvim uygulamalarına bağlı olan birçok kişi için biraz garip karşılayabilir.

Belirli bir etkinlik kaydını yukarı çektiğinizde detaylı görünüm karşınıza çıkıyor. Eğer etkinliğe iliştirilmiş bir konum bilgisi varsa, TimePage o bölgenin haritasını gösteriyor, oraya ne kadar sürede gidileceği, hava durumunun nasıl olacağı gibi bilgiler de gösteriliyor. Ayrıca Uber entegrasyonu mevcut, böylelikle etkinlik yerine gitmek için kolaylıkla bir otomobil çağırabilirsiniz. Apple Watch uygulaması da yaklaşan etkinlikler, hava durumu gibi benzer bilgileri gösteriyor.

TimePage uygulaması bugün itibarıyla App Store’da 10,49 TL’lik fiyat etiketiyle yerini aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER