Teknoloji

Moleskine Smart Writing System Pen+ Ellipse ile güçleniyor

moleskine smart writing systemMoleskine Smart Writing System adını verdiği yazı kitiyle el yazısıyla alınan notları dijitalleştirerek bir uygulamaya taşımayı mümkün kılmıştı. Söz konusu sistemde ilk etapta sadece Moleskine tarafından sunulan bir defter ve kalem bulunuyordu. Şirket şimdi Pen+ Ellipse dijital kalemi de sistemi destekleyen aksesuarlar arasına ekledi.

Pen+ Ellipse sadece Moleskine’in özel dokulu Paper Tablet ve Smart Planner not defterleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Dolayısıyla kalem için 180 dolar ödeyenlerin üzerine 30 dolar daha vererek bir de defter edinmesi gerekiyor. Notların aktarıldığı Moleskine Notes uygulamasına ise iOS ve Android’in yanı sıra bir süredir Windows 10 üzerinden de erişilebiliyor.

Pen+ Ellipse, temel olarak 200 dolarlık Smart Writing kitiyle sunulan Pen+ ile aynı özellikleri taşıyor. Tasarım bakımından küçük değişiklikleriyle dikkat çeken kalem, hem yazılanları hem de sesli kayıtları dijital ortama aktarabiliyor. Yeni kalem de tıpkı orijinal model gibi nCode teknolojisini kullanıyor.

Moleskine Smart Writing System duyurusundan kısa bir süre sonra Smart Planner isimli defterini satışa çıkarmıştı. Şirketin sistem için ayrı bir kalem satmaya başlama konusunda bu kadar gecikmesi şaşırtıcı olsa da; Moleskine’in ne yazılıdan ne de dijitalden vazgeçenlere sunduğu opsiyonları artırması önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER