Teknoloji

ModernMix ile Windows 8 tarzı uygulamaları pencere içinde çalıştırın

Windows 8 ile birlikte kaybolan Başlat menüsünün açığını kapatmayı amaçlayan Start8 yazılımının geliştiricisi Stardock yeni Windows 8 uygulaması ModernMix’i tanıttı. Windows 8’in modern kullanıcı arayüzü olarak tanımladığı, canlı kutucuklardan oluşan kullanıcı arayüzü yeni işletim sisteminde Microsoft’un odak noktasını oluşturuyor. Geleneksel Windows uygulamalarının aksine Windows 8 tarzı ortamdaki uygulamalar tam ekranda veya ekranın kenarında küçültülmüş bir sütun içinde görüntülenecek şekilde çalışıyor.

modern-mix-070313

ModernMix uygulaması Windows 8 tarzı uygulamaları geleneksel masaüstü modunda olduğu gibi ayrı bir pencere içinde çalıştırıyor. Windows 8’de de Aero Snap adı verilen ve geleneksel masaüstü uygulama pencerelerini yan yana konumlandırmaya yarayan özellik bulunuyor. ModernMix de bu özelliğin avantajlarından faydasıyla yararlanıyor. ModernMix uygulama pencere boyutlarını hatırlıyor, böylelikle her bir uygulamayı daha önce başladığı konumda görüntülenecek şekilde başlatmak mümkün oluyor. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan küçük bir bileşen sayesinde Windows 8 tarzı uygulamaları masaüstü moduna getirmek mümkün oluyor. Eğer bunları Başlat ekranı üzerinden yeniden başlatacak olursanız, uygulama daha önce hangi konumda olduğunu hatırlayacak ve ekranda yeniden aynı yerde görünecektir.

Microsoft’un Windows 8 tarzı uygulamalarla birlikte getirdiği tam ekran yaklaşımı bazıları tarafından eleştirilmişti. Stardock’ın uygulaması bu noktada özellikle şikayet edenler için mükemmel bir işlev görüyor. 30 günlük ücretsiz deneme imkanı sunulan bu uygulamanın beta formu 4.99 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

İlgili >> ModernMix

İLGİLİ HABERLER