EğlenceManşetler

Mobius Final Fantasy iOS ve Android için yayınlandı

mobius final fantasy

mobius final fantasyPS3 öncesi ve çevrim dışı tüm Final Fantasy oyunlarını, VIII hariç mobil cihazlar için uyumlu hâle getiren Square Enix, şimdi tamamen akıllı telefonlara özel, sıfırdan tasarlanmış oyunlara yönelmişe benziyor. Oyun yayıncısı iOS ve Android’e özel Mobius Final Fantasy ile, belki de en iddialı girişimlerinden birini hayata geçiriyor. Bu yeni oyun konsol seviyesinde grafikleri, kolay oynanabilir yapıyla birlikte sunuyor.

Bu, akıllı telefonlar için çıkan ilk orijinal Final Fantasy oyunu değil, ancak iki temel nedenden dolayı büyük farklılıklar içeriyor. Daha önceki iki oyun, Record Keeper ve Brave Exvius, popüler Final Fantasy karakterlerine ve konumlarına dayanıyor, ilk altı Final Fantasy oyununun iki boyutlu sanatsal kalıntılarını kullanıyordu.

Halbuki Mobius Final Fantasy, diğer oyunlardan bağımsız bir ortamda var oluyor. Bu sefer Square Enix, konsollarla karşılaştırılabilir bir grafik deneyimi sunmak adına tüm engelleri ortadan kaldırmış. Tabii ki, kısıtlı donanım kaynaklarına sahip olan mobil cihazların da iyi bir deneyim sunmasına dikkat edilmiş.

Oyun mekanikleri açısından Mobius, düşey yön uyumluluğuyla kendisini diğer tüm mobil ve konsol versiyonlardan ayırıyor. Bu sayede kullanıcılar oyunu tek elle rahatlıkla oynayabiliyor. Savaşlar sıra tabanlı, ancak basit menü seçimleri yerine tıklatmalar ve sürüklemeler kullanılabiliyor. Ayrıca oyun geneline dağıtılmış tamamen üç boyutlu sinematik efektler de mevcut.

Mobius Final Fantasy iOS ve Android için yayınlandı. 12 Ağustos tarihinden önce oyunu indirip maceraya dalanlar için Square Enix bazı oyun içi unsurları ücretsiz olarak sunuyor. Oyunun yüksek kaliteli grafiklere sahip olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, oynamak için güçlü bir donanıma ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de Android telefonları için…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER