Teknoloji

Mobispine MMS: iPhone’da MMS devri

Teknoblog.com – iPhone’un en büyük eksikliklerinden biri olan MMS alıp gönderme özelliği, birtakım üçüncü parti yazılımlarla telafi edilmeye çalışılıyordu. Ancak bu yazılımlar hiçbir zaman tatmin edici bir sonuç vermedi. Mobispine MMS adlı bir uygulama ise bu MMS problemine çözüm getirmek amacıyla çıkıyor.

Bu yazılımın üreticisi kafalardaki bazı soru işaretlerini giderdi, ancak yine de verilen cevaplar çok tatmin edici değil. Mobispine MMS uygulaması Apple’ın daha önce açıkladığı ancak geciken “Push” mesajlaşma teknolojisini kullanacak. Mobil operatörler SMS bilgilendirme mesajlarının yerine bunu kullanabilecek. Şirketin açıklamasına göre bu uygulama operatör markasını taşıyacak, yani MMS üzerinden nasıl bir ücretlendirme yapılacağına mobil operatör karar verecek.

Mobispine büyük bir ihtimalle App Store üzerinden satışa sunulacak. Henüz gelişim aşamasında olduğu için App Store’da satılması için gereken Apple onayı verilmedi.

Mobispine MMS uygulaması ülkemizde de giderek artan iPhone kullanıcılarına MMS hizmeti vermek amacıyla Turkcell ve Vodafone tarafından kullanılabilir. Nasıl? Güzel olur değil mi?

İLGİLİ HABERLER