Manşetler

MobileMe’den iCloud’a geçenlere 25 GB’lık depolama alanı

MobileMe’den iCloud’a geçiş servisini yazılım geliştiricileri denemeye başladı. Böylelikle Apple’ın mevcut MobileMe hesaplarını iCloud’a geçirirken ne gibi avantajlar sunacağı da ortaya çıkmaya başlamış oldu.

Her ne kadar MobileMe ve iCloud hesapları birbirinden çok farklı olsa da, bu iki servisin birbiriyle örtüştüğü noktalar da yok değil. iCloud da e-posta, kişi listesi, takvim, favori siteler, iPhone’umu Bul gibi servisleri sunmaya devam edecek. Ancak iWeb Yayınlama, Galeri ve iDisk hizmetleri sonlandırılacak. Öte yandan iCloud ile birlikte iTunes in the Cloud, Photo Stream, Documents in the Cloud, uygulamaların ve kitapların otomatik olarak indirilmesi, iOS cihaz yedekleme ve yeniden kurulum gibi işlevler gelmiş olacak.

Geçiş esnasında Apple mevcut MobileMe hesaplarını 30 Haziran 2012 tarihine kadar açık tutmaya devam edecek. Şimdiye kadar belli olmayan şey bu hesapların iCloud üzerinde ne kadarlık bir depolama alanına sahip olacağıydı. Mevcut MobileMe müşterileri yıllık plan dahilinde 20 GB’lık depolama alanı kullanıyor. Görünüşe göre, Apple bu planı aynen iCloud’a taşıyacak ve MobileMe kullanıcılarına 5 GB’lık ücretsiz alanın yanı sıra 20 GB’lık ek depolama alanını sunmaya devam edecek. Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre, iCloud’da 25 GB’lık bir depolama alanına sahip olmak yıllık 40$’a mal olacak.

Eğer MobileMe kullanıcıları 30 Haziran 2012 tarihine kadar hesaplarına girip indirgeme opsiyonunu kullanmazlarsa, o halde kredi kartlarından para çekilecek ve 25 GB’lık iCloud alanları otomatik olarak uzatılacak. Aksi durumdaysa, standart 5 GB’lık ücretsiz alanı kullanmaya devam edecekler.

Ortalama kullanıcı iCloud’a ne kadar ihtiyaç duyacak, bunu görmek için servisin faaliyete geçmesini beklemek gerekecek. Apple 5 GB’ın kullanıcılara rahatlıkla yeteceğini düşünüyor. Aslında MobileMe’de bulunan iDisk özelliğinin kalkmasıyla birlikte her bir kullanıcının depolama alanı ihtiyacı da düşmüş olacaktır. Ancak sürekli alınacak iOS yedeklemeleri nedeniyle ücretsiz 5 GB’lık alan limitine hızlı bir şekilde erişilebilir.

Apple’ın iCloud servisini önümüzdeki sonbaharda iOS 5 ile birlikte faaliyete geçirmesi bekleniyor.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER