Teknoloji

Mobilden yapılan Google aramaları 10 ülkede masaüstü aramalarını geçti

google-mobil-reklam-070515

Google mobil cihaz kullanıcılarının taleplerini karşılamaya daha önce hiç olmadığı kadar çok yoğunlaşıyor ve bunu yapmasının bir sebebi var. Şirket 10 ülkede Google aramalarının masaüstü bilgisayarlardan çok akıllı telefonlardan yapıldığını kaydetti, bu ülkeler arasında ABD ve Japonya da yer alıyor.

Google Search Engine Land sitesine, çıkarılan rakamlarda tabletlerle masaüstü bilgisayarlar üzerinden yapılan aramaların birlikte değerlendirildiğini söyledi, ancak mobil aramaların lider olduğu diğer sekiz ülkenin adını vermedi. Ayrıca aramalarda mobilin masaüstüne oranının küresel değeri hakkında da bir ipucu vermedi.

Google bu değişime yeni ve akıllı telefonlar için optimize edilmiş, ayrıca kullanıcılara geleneksel AdWords reklamlarından daha fazla dokunmaya imkan tanıyacak reklam formatlarıyla cevap veriyor. Bunların arasında görseller bakımından yoğun otomobil reklamları; fiyat, uygunluk durumu, kullanıcı yorumları ve resimleri kompakt mobil formatında birleştiren otel reklamları da bulunuyor.

Ayrıca Google geçtiğimiz ay da mobil uyumlu siteler için arama algoritmasında düzenlemeye gitmiş, ayrıca geliştiricilere web sitelerinin akıllı telefonlarda nasıl göründüğünü test etmelerini sağlayan bir araç çıkarmıştı.

Google’ın mesajı net: Eğer mobil için bir şeyler yapmıyorsanız, arkada kalırsınız.

İLGİLİ HABERLER