Teknoloji

Sony Ericsson’dan ayrılık öncesi 247 milyon avroluk vergi kesilmemiş zarar

Sony Ericsson’dan ayrılık öncesi 247 milyon avroluk vergi kesilmemiş zarar
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Sony Ericsson’dan ayrılık öncesi 247 milyon avroluk vergi kesilmemiş zarar

Sony Ericsson’un ayrılık süreci geçtiğimiz günlerde açıklanan dördüncü çeyrek rakamlarıyla kederli bir hâl almış durumda. Ortaklık, dördünçü çeyrekte vergilendirme öncesi 247 milyon avro zarar açıkladı. Yöneticiler, olumsuz makro – ekonomik koşulların ve Tayland’daki sel felaketinin zararın temel sebepleri olduğunu vurgularken, fiyat erozyonu,yoğun rekabet ve yeniden yapılandırma maliyetlerinin de sebepler arasında olduğunu belirtti.

Ericsson tarafı ise ortaklığın bitişinden önceki son çeyrek bilançosundan çok rahatsız olmuşa benzemiyor. İki taraf, ortaklıktaki Ericsson hisselerinin 1.05 milyar avro karşılığında Sony tarafından satın alınması konusunda daha önce anlaşmaya varmıştı.Hisse devrinin en geç önümüzdeki ay içinde tamamlanması bekleniyor. Ericsson’un 2011’e ait yıllık ve 4.Çeyrek bilançosu ise 25 Ocak 2011 tarihinde açıklanacak.

İlgili – Engadget

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl