Sharp’ın, Apple’ın iPad tableti LCD panel tedariği sağlayacak yeni şirket olduğu söyleniyor. Wall Street Journal’a konuyla ilgili olarak haber uçuran kaynaklardan bir tanesi Apple’ın Sharp’ın Japonya’daki üretim tesislerine de yatırım yaptığını iddia etti. Sharp’ın Orta Japonya’da bulunan iki numaralı Kameyama tesisinin 2012 yılında beklenen gelecek nesil iPad için LCD panel üretimi yapacağı tahmin ediliyor.
Hâli hazırda iPhone ve iPod touch için panel üretimi yapan Sharp’ın gelecek nesil iPhone için de panel üretimini devam ettireceği belirtiliyor. Ne yazık ki, WSJ’nin haberinde panellerin boyut veya çözünürlüklerinden bahsedilmiyor. Sharp ile Apple arasındaki bağ ile ilgili söylentiler geçtiğimiz yılın aralık ayına dayanıyor. O zamanlar Nikkei Business Daily iki şirketin fabrika kapasitesini arttırmak için 1.2 milyar dolar para harcayacağını duyurmuştu. Bu paranın çoğu Apple’ın kasasından çıkacaktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yıllardır konuşulan kardeşlik iddiası Apple TV dizisine dönüştü

Apple, iOS 27 ve macOS 27’de 11 kameranın RAW dosyasını destekliyor

Apple Pay iOS 27 ile dört yeni özellik kazanıyor

Apple ekransız sağlık bilekliği geliştiriyor, yapay zeka rozetini bekletiyor

WhatsApp, Apple Watch’ta tüm emoji tepkilerini açtı
WSJ’nin haberi Jefferies & Co. analisti Peter Misek tarafından da destekleniyor. Son zamanlarda Japonya’ya bir seyahat düzenleyen ve çeşitli üretici şirket yöneticileriyle ikili görüşmeler yapan Misek Sharp ile Apple arasındaki ilişkinin sadece iPad, iPhone ve iPod touch ile sınırlı kalmayacağını, 2012 yılının ortalarında beklenen Apple TV ürününün de Sharp’ın modifiye edilmiş amorf TFT ekranına göre geliştirileceğini iddia etti. Misek’in “iTV” olarak adlandırdığı cihazın üretimine de en erken gelecek şubat ayında başlanabilirmiş.
İlgili – Wall Street Journal
İlgili – Bloomberg BusinessWeek
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






