Teknoloji

Apple’dan ambargo yiyen Wi-Fi Sync 9.99$’a Cydia mağazasında

Apple’dan ambargo yiyen Wi-Fi Sync 9.99$’a Cydia mağazasında

Greg Hughes adlı bir yazılımcı tarafından geliştirilen Wi-Fi Sync uyguaması iPhone veya iPod touch’ı iTunes ile USB bağlantısına ihtiyaç duymadan eş zamanlamayı sağlıyordu. Apple’ın eş zamanlama teknolojisiyle çelişen bu uygulamaya Apple tarafından ambargo uygulandı.

Greg, adını açıklamayan bir Apple sözcüsünün kendisini telefonla arayarak kısa bir açıklama yaptığını söyledi. Buna göre sözcü sözkonusu uygulamanın teknik olarak hiçbir kuralı çiğnemediğini kabul ediyor, ancak uygulama mağazasında izin verecekleri uygulama sınırının çok üstünde bir işlev sunduğunun altını çiziyor. Bu arada güvenlik endişelerini de açığa vuruyor.

Neyse ki, Cydia var. Apple’ın App Store’a kabul etmediği bu uygulama jailbreak edilmiş iPhone’ların mağazası Cydia’da 9.99$’a satılıyor.

İlgili – Wi-Fi Sync

Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.