Teknoloji

Mobil trafikte de sıkışıklık yaşanabilir

Akıllı telefondan internete bağlanmak için iki veya üç deneme yapmak ya da hat kesilmelerinin mevcut oranın dört katına çıkması. Bütün bunlar kulağa oldukça rahatsız edici geliyor. Bu problemler Deloitte tarafından yayınlanan son rapora göre 2016 yılında akıllı telefon kullanıcılarının yaşaması muhtemel sıkıntılar arasında yer alıyor.

mobil-baglanti-yogunluk-230113

Olası sorunların arasında akıllı telefonların daha sık donması ve bağlantı hızının uzun sayılabilecek bir süre için 1 Mbps altına düşmesi de yer alıyor. Hızların bu denli düşmesinin özellikle video izlemede sıkıntı yaratacağı, internetin genel kullanımını da zorlaştıracağı kesin. Rapora göre önümüzdeki dönemde veri bağlantısı talebi arzın önüne geçecek ve özellikle metropollerde kullanıcı deneyimi açısından ciddi sıkıntılar yaşanacak.

Deloitte’nin raporuna göre iPhone, Android ve Windows Phone kullanıcıları Deloitte tarafından ”tipik” olarak sınıflandırılan cep telefonlarından 35 kat daha fazla veri tüketiyor. 2016’da kablosuz trafiğin günümüzün 50 katına ulaşacağı belirtilirken, trafikte yaşanılan sıkışıklığın bir benzerinin de mobil bağlantıda yaşanabileceği ifade edildi. Kimi devletlerin bu durumu görüp önlem aldıklarına dikkat çeken Deloitte, daha verimli 4G ağları sayesinde operatörlerin üstündeki yükün azalabileceğinin altını çizdi. Operatörlerin yakın gelecekte karşılaşabilecekleri sorunlar için raporda bir çözüm bulunmuyor.

İlgili >> BBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER