Teknoloji

Mobil reklam gösteriminde cihaz olarak iPhone, platform olarak Android lider

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Millenial Media, 2011’in üçüncü çeyreğinde Apple’ın iPhone’unun en fazla mobil reklam gösteren cihaz olduğunu ortaya çıkardı. Cihaz bakımından bakıldığında durum böyle, ancak iOS ve Android karşılaştırıldığında Android’in iOS’i ikiye katladığı görülüyor. Üçüncü çeyrekteki reklam gösterimlerinin yüzde 56’sı Android cihazları üzerinde yapılırken, BlackBerry yüzde 13’lük oranla üçüncü sıraya oturdu. Symbian ve Windows Phone cihazlarıysa sadece yüzde 1’lik pay elde edebildi. Tıklama oranlarına bakıldığında iPhone’un yüzde 12.55 ile ilk sırada yer aldığı görülüyor.

iPhone’ların tek bir cihaz olarak değerlendirildiğini, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS ve diğer cihazları temsil ettiğini belirtelim. Bunun dışındaki diğer cihazlar tek başına değerlendirilmiş. Apple’ın cihazları içindeki duruma baktığımızda iPhone’un reklam pastasının yüzde 54’lük dilimini aldığını, iPad ve iPod touch’ın ise geri kalan yüzde 46’lık kısmı paylaştığını görüyoruz. Diğer cihazlara biraz daha ayrıntılı baktığımızda LG Optimus’un yüzde 6.3, BlackBerry Curve’ün yüzde 4.7, HTC Desire’ın yüzde 4.01’lik reklam pastasını aldığını görüyoruz.

Son günlerde uygulama istatistiklerini fazlasıyla konuşur olduk. Millenial Media’nın da buna ekleyecekleri var. Buna göre, Apple’ın iOS cihazları 2011’in üçüncü çeyreğinde uygulamalar için harcanan reklam mâliyetinin yüzde 41’ini elde etmiş. Android ise yüzde 49’luk pay elde ederek bir önceki çeyreğe göre yüzde 20’lik bir artış göstermiş. RIM yüzde 8’lik oran ile üçüncü sırada yer alırken diğer gruplar ise toplamda sadece yüzde 2’lik bir pay elde edebilmiş. Uygulamalar içindeyse müzik ve eğlence ilk sırada, oyunlar ise ikinci sırada geliyor. iPad için özel olarak konuşacak olursak, oyunlar bu cihazda liderlik konumunda. Yıldan yıla yüzde 26 büyüme gösteren bu kategori iPad üzerindeki toplam uygulama içi reklam gösterimlerinin yüzde 34’ünü üstleniyor.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER