Teknoloji

Mobil reklam engelleme araçlarını kullananların sayısı yüzde 90 oranında arttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mobil reklam engellemeMobil reklam engelleme yazılımlarını kullananların sayısı, geçtiğimiz yıl yüzde 90 oranında arttı. PageFair tarafından yayınlanan rapora göre, küresel ölçekte 420 milyon akıllı telefon sahibi reklam engelleme yazılımlarından faydalanıyor. Söz konusu rakam, dünya genelindeki akıllı telefon sahiplerinin beşte birine tekabül ediyor. PageFair araştırmanın gerçekleştirilmesinde mobil uygulama takibi yapan Priori Data ile birlikte çalıştı.

Rapor mobil reklam engelleme yazılımlarının özellikle Çin, Hindistan ve Pakistan gibi gelişmekte olan pazarlarda popüler olduğunu gösteriyor. Asya-Pasifik bölgesindeki akıllı telefon sahiplerinin yüzde 36’sının mobil web’de reklamları engellediği belirtilirken, Hindistan ve Endonezya’da ise her üç akıllı telefon sahibinden ikisinde reklam engelleme yazılımlarının bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Avrupa ve Kuzey Amerika’daki kullanıcılar ise mobil reklam engelleme yazılımlarına daha az ilgi gösteriyor. İki kıtada reklam engelleme yazılımlarını düzenli olarak kullananların sayısının 14 milyon olduğu belirtildi. ABD’de sadece 4.3 milyon kişi reklam engelleme yazılımı kullanırken, Çin’de bu rakam 159 milyona kadar çıkıyor.

mobil reklam engellemeThe New York Times’a konuşan PageFair CEO’su Sean Blanchfield, sonuçların şaşırtıcı bulunmasında temel nedenin Batı dünyasının gelişmekte olan ülkelerde yaşananlara kayıtsız kalması olduğunu belirtti. Blanchfield, mobil reklam engelleme araçlarının Batı’da yaygınlaşmasının an meselesi olduğunu sözlerine ekledi.

Rapor, reklam engelleme araçlarının gelişmekte olan ülkelerdeki popülaritesinde yükleme zamanlarını ve bant genişliği kullanımını azaltma isteğinin etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Reklam engelleme araçlarının gelişmekte olan ülkelerde medya ve gazeteciliğin geleceğini tehdit ettiğini belirten rapor, söz konusu ülkelerde insanların görece pahalı ve yavaş biçimde internete bağlandığına dikkat çekti. Batı’da ise reklam engellemenin yakında daha fazla üretici ve tarayıcı tarafından bir özellik olarak sunulacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER