Eğlence

Mobil oyunlar son çeyrekte tüketici harcamalarında taşınabilir konsol oyunlarını geride bıraktı

Android ve iOS cihazların taşınabilir konsol oyunları pazarına büyük darbe vurduğu uzun süredir bilinen bir durum. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen PS Vita’nın ardından bu tarz cihazların geleceği tartışılır hale gelmişti. Nintendo satışların beklenenden düşük seyretmesi üzerine 3DS’in fiyatında indirime gitmiş, Sony de geçtiğimiz günlerde Japonya’da PS Vita’nın satış fiyatlarını düşüreceğini duyurmuştu. IDC ve App Annie tarafından yayınlanan yeni rakamlar da işlerin Sony ve Nintendo adına biraz daha zor bir hale geleceğini gösteriyor.

nintendo-3ds-ps-vita-220213

Geçtiğimiz yılın son çeyreğine bakıldığında, iTunes App Store ve Google Play Store’da bulunan oyunlar için yapılan tüketici harcamasının Nintendo ve Sony’nin taşınabilir konsollarındaki oyunlar için yapılan harcamaları geride bıraktığı görülüyor. Yılın son ayında taşınılabilir konsol oyunları mobil oyunları geride bıraksa da, çeyreğin genelinde mobil oyunların hakimiyeti dikkat çekiyor.

Ortaya çıkan tablonun Nintendo ve Sony adına iç açıcı olmadığı kesin. IDC ve App Annie rakamlarında dikkat çekici noktalardan biri de Apple ve Nintendo’nun oyunlara yönelik tüketici harcamalarından elde ettikleri gelirlerin eşit olması. iTunes App Store ve Google Play Store’da kullanıcıların en çok harcama alan olarak da oyunlar ön plana çıkıyor. Oyunlar için yapılan harcamalar iTunes App Store’da yüzde 60’lık bir paya sahipken, Google Play Store’da bu pay yüzde 80’e kadar çıkıyor. Bu rakamlar da kullanııcıların mobil oyun pazarına gösterdikleri ilginin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.

İlgili >> App Annie

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER