Manşetler

Mobil operatörlerden uzaktan eğitim için ek GB desteği

eğitim bilişim ağı uzaktan eğitim
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler 16-23 Mart tarihleri arasında tatil edildi. 23 Mart haftasında ise öğrenciler, okula gitmek yerine evlerinden eğitim alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı bu uzaktan eğitim sürecinde TRT ve Eğitim Bilişim Ağı’ndan yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) erişiminde kullanmaları amacıyla 3 GB’lık verinin her üç mobil operatör tarafından ücretsiz olarak verileceğini açıklamıştı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, yaptıkları açıklamalarla bakanlık tarafından verilen ücretsiz veri paketinin üstüne ücretsiz eklemede bulunuyor.

Turkcell’den toplam 6 GB, EBA erişiminde hız 100 Mbit

Turkcell, yaptığı açıklamada EBA uygulamasında kullanılmak üzere MEB tarafından verilen 3 GB’ın üstüne 3 GB daha ekleneceğini ve tüm mobil abonelerine 6 GB internet tanımlandığını kaydetti. Ayrıca fiber kullanan Turkcell abonelerinin de EBA altyapısından sınırsız şekilde faydalanacağını kaydetti. Sabit internet kullanıcılarını da EBA sistemine erişimleri için destekleyen Turkcell, EBA erişimlerinde kotayı kaldırıyor ve fiber kullanıcılarının platforma erişimlerinde hızını 100 MBit’e yükseltiyor.

Turkcell abonelerinin 6 GB’lık imkandan yararlanmak için BiP uygulamasını indirmeleri ve etkinleştirmeleri gerekiyor. Daha sonra bu uygulamadaki Keşfet bölümünde yer alan EBA kanalını takip etmelisiniz. “6 GB Paketinizi Aktifleyin” butonuna tıkladığınızda 6 GB paketi tanımlanıyor.

Türk Telekom’dan 3 GB yanına 5 GB hediye

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Virüsün dünyadaki etkilerini uzun süredir takip ediyorduk. Türk Telekom olarak altyapı yatırımlarımızı sık sık kamuoyuyla da paylaşmıştık. Online eğitim ile ilgili de şirketimiz SEBİT’in yıllara dayanan bilgi ve tecrübesi var. Salgının dünyada yayılma sürecinde de uzaktan eğitim konusunda yapılacakları kamudaki yetkililerle görüşerek pek çok senaryo üzerinde çalışmıştık. Bugün (12 Mart Perşembe) Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karara başta fiber altyapımız ve teknolojimizle her türlü desteği vermek için hazırız.” dedi. Ümit Önal bu süreçte öğrencilere ve velilere destek olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Fiber altyapı, baz istasyonları, Vitamin uygulaması ve Türk Telekom’un iştiraki SEBİT’in deneyimli ekibi ile gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Türk Telekom CEO’su Önal, kamu otoritesiyle uzun süredir çalışma yürüttüklerinin de altını çizdi.

“EBA” yazıp 5555’e SMS gönderen faturalı ya da faturasız hat kullanan tüm mobil abonelerine, Türk Telekom tarafından EBA kullanımlarında 3GB internet hediye edilecek.

Bu arada Türk Telekom, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 3 GB internet desteğine 5 GB daha eklendiğini kaydetti. “Koronavirüs önlemleri kapsamında, MEB?in uzaktan eğitim kararı vermesi üzerine; sunduğumuz 3 GB internet desteğine 5 GB daha ekledik. EBA’yı kullanacak mobil abonelerimize, uzaktan eğitim devam ettiği sürece EBA?da kullanabilecekleri toplam 8 GB internet tanımlıyoruz.”

Vodafone’dan ek 3 GB tanımlama

Vodafone, koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim kararı alınması üzerine müşterilerine 3 GB internet hediye edecek. Vodafone, mart ayı sonuna kadar Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerine erişmek isteyen kurumsal ve bireysel tüm müşterilerine bakanlığın 3 GB’lık desteğine 3 GB daha ekleyerek toplam 6 GB internet tanımlayacak.

Kampanya kapsamında kurumsal ve bireysel, faturalı ve faturasız tüm Vodafone müşterileri, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan eba.gov.tr ve EBA uygulaması üzerinden hizmet sunan Türkiye’nin dijital eğitim platformuna hiçbir ek işlem yapmadan erişim sağlayabilecek.

İLGİLİ HABERLER