Manşetler

Mobil operatörlerden Elazığ deprem bölgesindeki müşterilerine ücretsiz konuşma ve internet

elazığ depremi afad

Bu akşam saat 20.55’te, merkezi Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, deprem bölgesinde bulunan müşterileri için acil iletişim ihtiyaçlarında kullanım amacıyla ücretsiz konuşma ve internet tanımladı.

Turkcell’in Twitter hesabı üzerinden geçtiği mesajında Elazığ Sivrice deprem bölgesinde bulunan müşterilerin acil internet ihtiyaçları için ücretsiz konuşma ve internet tanımlandığı kaydedildi.

Türk Telekom da Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda müşterileri için ücretsiz konuşma ve internet tanımlandığını kaydetti.

Vodafone Türkiye de Twitter hesabı üzerinden geçtiği mesajında Elazığ’daki müşterilerine acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma ve internet tanımlandığını kaydetti.

AFAD: İletişim ihtiyaçları için internet ve SMS’i kullanın

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda haberleşmelerin SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmasını tavsiye etti. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçınılması ve telefon görüşmelerinin kısa tutulması uyarısında da bulundu.

İLGİLİ HABERLER