Teknoloji

Mobil Dünya Kongresi öncesi son dedikodular ve beklentiler

mwc-2009-logoHer sene Mobil Dünya Kongresi’nde bütün bir yaz bizi meşgul edecek yeni telefonlar boy gösteriyor. Bu sene de aynı durum söz konusu, ancak bu sefer rekabet erken başladı. Toshiba TG01’den Samsung Tocco Ultra Edition’a kadar yeni modeller MWC öncesinde resmiyet kazanıyor.

Ancak yine de bu durum MWC’de ne göreceğimizin belli olduğu ve hiçbir sürprizle karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. İşte Mobil Dünya Kongresi öncesi en son muhtemel telefon dedikoduları…

Sony Ericsson Android’li telefonunu çıkarabilir
Sony Ericsson MWC öncesi 1-2 resmi telefon duyurusu yaptı. Ancak Sony Ericsson’dan esas beklenti Android yüklü akullı telefonunu Barselona’da tanıtması. Sony Ericsson da Google’ın Open Handset Alliance oluşumunun bir üyesi ve şirket daha önce Android’li bir cihaz üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Nokia Symbian uygulama mağazası açabilir
Bununla ilgili haberi daha önce vermiştik. Nokia’nın da diğer büyük oyuncular gibi modaya uyması bekleniyor. Bu mağazada Symbian’lı cep telefonlarına uyumlu yüzlerce paralı parasız uygulamanın yer alması bekleniyor. Eğer App Store’da 500 milyon uygulama varsa, Symbian mağazasında da bu rakama erişilebilir.

Microsoft Zune telefonu çıkarabilir
Microsoft’un da mobil pazar için planları var. Skymarket bunlardan bir tanesi. Ancak şirket Barselona’da şapkadan bir Zune telefonu çıkarabilir. Zune’un kolay kullanımlı arayüzü ve müzik özellikleri ile telefon uygulamaları birleştirilirse ortaya başarılı bir cihaz çıkabilir. Yine de bu, gerçekleşmesi düşük bir ihtimal.

ASUS Eee Phone’u çıkarabilir
ASUS Eee Phone üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Ancak bu çalışmaların ne zaman biteceği konusunda kesin bir bilgi vermemişti. Acer MWC’de yeni akıllı telefonunu çıkarmayı planlıyor. Bunu gören ASUS, netbook alanındaki en büyük rakibi Acer’a Eee Phone ile karşılık vermeyi düşünebilir. Eğer bu gerçekleşirse, Android işletim sistemli olması beklenen bu cihaz MWC’deki kitleyi bir kat daha heyecanlandıracaktır.

Samsung iPhone’a rakip telefonunu çıkarabilir
Samsung MWC’de tanıtmayı planladığı Tocco Ultra Edition‘ın resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Ancak Acme adı verilen bir cihazın fotoğrafları farklı bir hikaye anlatıyor. Samsung’un çıkaracağı bir telefonla Apple’a darbe vurmayı planladığı kapalı kapılar arkasında konuşuluyor. Yine de, bunun gerçekleşme ihtimali oldukça düşük.

İLGİLİ HABERLER