EğlenceTeknoloji

Microsoft Mixer’deki yayın ortaklarına maddi yardımda bulunacak

microsoft mixer yayin

Çok sayıda internet servisi, küresel korona virüs salgını döneminde sıkıntı yaşayan içerik ortaklarına farklı şekillerde yardım ediyor. Microsoft‘un yayın platformu Mixer ise destek için daha direkt bir yöntem uyguluyor.

Mixer, küresel koronavirüs salgını döneminde tüm iş ortaklarına doğrudan 100 dolar verecek. Bu destekten yararlanabilmek için Mixer’de “partner” statüsü kazanmak gerekiyor.

Microsoft’un niyeti iyi olsa da, yapılan yardımı orantısız ve miktarı yetersiz bulanlar da var. Mixer’in Ninja ve Gothalion gibi popüler yayıncıların hesaplarına yatan 100 doların farkına bile varmayacağı söylenebilir.

Ancak işlerini kaybeden veya artan harcamalarını karşılamakta zorlanan küçük ölçekli yayıncılar, 100 dolardan daha büyük meblağlara ihtiyaç duyuyor. Microsoft’un maddi kaynakları sonsuz olmasa da, şirketin biraz daha fazla yardımda bulunma potansiyelinin olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Yine de, Mixer yayın ortaklarına doğrudan maddi destek sağlayarak rakibi Twitch’ten daha düşünceli bir tavır sergiliyor. Twitch’te artan izlenme süreleri nedeniyle böyle bir ihtiyacın olmaması muhtemel görünse de, bazı Twitch yayıncılarının da bu tarz bir yardımdan memnun kalacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER