EğlenceManşetler

YouTube’un kurucularından Vine ve Instagram’a yeni bir rakip: MixBit

YouTube’un kurucuları Chad Hurley ve Steve Chen MixBit olarak adlandırılan yeni bir video uygulaması çıkardılar. Bu uygulama ister birkaç saniyelik, ister bir saate varan uzunlukta videoları kaydetme, düzenleme ve yayınlama fırsatı sunuyor. 2006’da Google’a sattıkları YouTube’un benzeri çığır açıcı bir girişimin arayışları içinde olan ikilinin geliştirdiği yeni iPhone uygulaması hayatın ilginç anlarını unutulmaz kılmak için sunulmuş olan çeşitli uygulamaların yerini almayı hedefliyor.

mixbit-ios-090813

Vine ve Instagram’ın açtığı yoldan ilerleyen MixBit uygulaması tek bir seferde 16 saniye uzunluğunda görüntü kaydına izin veriyor, ancak daha sonra bu kısa video klipleri birleştirerek daha uzun videolar oluşturmak mümkün oluyor. Kurucular Hurley ve Chen, video işine her zaman tutkuyla yaklaştıklarını, YouTube’u da herkesin videoları kolaylıkla paylaşabilmesi için faaliyete geçirdiklerini dile getirdi. Şimdiyse insanların mükemmel videolar oluşturmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Ekranda gördüklerinizi yalnızca ekrana dokunarak kaydetmeye başlayabilirken tıpkı Vine ve Instagram uygulamalarında olduğu gibi parmağınızı ekranda basılı tutarak video çekimini devam ettiriyorsunuz. Videolar birden fazla parçalar hâlinde kaydedilebiliyor ve her biri en fazla 16 saniyelik uzunluğa sahip olan en fazla 256 video klip birleştirilerek tek bir video klip oluşturulabiliyor.

Kullanıcılar videoları düzenleme, kliplerin sıralamalarını yeniden düzenleme, film rulosundan yeni fotoğraf veya videolar aktarma olanağına da sahip. Oluşturulan çalışmalar MixBit.com sitesine yüklenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar bu site üzerindeki videoları görüntülemenin yanı sıra toplama ve diğer videolarla miksleme fırsatına da sahip oluyor.

Her ne kadar Vine ve Instagram’a göre biraz daha karışık gibi görünse de, ücretsiz olan bu uygulama bir denemeyi hakediyor. Aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek bu uygulamayı indirebilirsiniz.

İlgili >>iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER