Teknoloji

MIUI 13 için oklar ağustos ayını işaret ediyor

miui 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, MIUI 13 adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzü üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son haberler, MIUI 13’ün çıkışı için ağustos ayını işaret ediyor. Bu bilginin kaynağının bir Xiaomi yöneticisi olduğu belirtilirken, şirketin iç test sürecinde de değişiklikler yaptığı ifade edildi.

Xiaomi’nin yeni Android arayüzünün test aşamasına geldiği belirtilirken, arayüzün ilk olarak Çin’de dağıtıma çıkacağı ifade edildi. Diğer bölgelerdeki dağıtımın da bundan sonra kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

MIUI 13’le ilgili olarak bilinenler sınırlı. Değişiklikler, tasarım dili gibi konular belirsizliğini koruyor. Ancak 2019’dan bu yana çıkan Xiaomi markalı cihazlara bakarak bir tahminde bulunmak mümkün. Android 12 hâlâ beta sürecinde olduğu için Xiaomi’nin MIUI 13’ü yine Android 11’in üstüne inşa etmesi bekleniyor.

Xiaomi bir taraftan da Mi Mix 4 isimli yeni telefonu üzerinde çalışmaya devam ediyor. Mi 11 Ultra ile aynı seviyede bir amiral gemisi olması beklenen Mi Mix 4’ün ağustos ayında MIUI 13 ile birlikte resmiyet kazanması öngörülüyor. Mi Mix 4’te ekranın içine yerleştirilmiş ön kamera ve ultra genişbant desteği gibi özelliklerle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER