Teknoloji

MIUI 13 güncellemesi Mi Pad 5 tabletleri ve Mi MIX 4 için gelmeye başladı

xiaomi pad 5 xiaomi pad 6

Geçen haftanın başlarında Xiaomi, MIUI 13 kararlı sürüm güncellemesini Xiaomi Mi Pad 5 ve 5 Pro tabletleri için yayınlamaya başlamıştı. Böylelikle, üreticinin ürün yelpazesi içinde Xiaomi 12’den sonra yeni sistem güncellemesini alan ikinci cihazlar gelmiş oldu.

Gizchina‘ya göre bu yeni sürüm, Xiaomi akıllı telefonları ve tabletler arasındaki ara bağlantı gibi birçok özellik ekliyor. Örneğin, Xiaomi tabletleri artık Xiaomi telefonları ile daha sorunsuz veri alışverişi yapabiliyor. Bir doğrulama kodu aktarım işlevi de ekliyor. Artık cep telefonu doğrulama kodunu alıyor ve doğrudan tablete yapıştırıyor. Ek olarak, cep telefonu tarafından çekilen fotoğraflar, görüntülenmek üzere tablete otomatik olarak aktarılabiliyor.

MIUI 13 güncellemesi, sistem yazı tiplerini de güncelliyor. Yeni Mi Sans yazı tipi görsel olarak daha net ve okunması daha rahat. Ayrıca, yeni sürüm yaygın olarak kullanılan 3000 uygulamanın yatay ekran uyarlama biçimini de optimize ediyor.

MIUI 13, Xiaomi Mi Pad 5 serisine ücretsiz bir pencere işlevi de getiriyor. Görev çubuğunu açarak ve bir uygulama simgesini sürükleyerek küçük bir pencere açabilirsiniz.

Xiaomi tablet dışında geçtiğimiz hafta bitmeden hemen önce, Xiaomi Mi MIX 4 modelinin MIUI 13 güncellemesini aldığı ve bunun dahili bir beta güncellemesi olmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 4.9 GB büyüklüğünde olduğu belirtilen bu sürümün kodu ise MIUI13 13.0.2.0.SKMCNXM olarak veriliyor.

Daha önce, MIUI 13 kararlı sürümünün Ocak 2022’nin sonunda çıkacağı belirtilmişti. İlk parti Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 11 Pro, Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi Pad 5 Pro 5G, Xiaomi Mi Pad 5 Pro ve Xiaomi Mi Pad 5’i içeriyor. Tabletleri güncellemeye başlayan şirket, ay sonuna kadar diğer cihazları da güncelleyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER