Ulaşım

Video: Japonya’nın ilk ticari jetinin ilk uçuşunu izleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu hafta içinde yeni bir jet, ilk kez gökyüzüyle buluştu. Söz konusu uçağın üreticisi ise, beklentilerin aksine, Airbus veya Boeing değildi. Japonya’nın otomobilden klimaya kadar pek çok alanda üretim gerçekleştiren büyük şirketlerinden Mitsubishi, şimdi de jet üretimine el attı.

Mitsubishi MRJ adını taşıyan jet, en azından şu an için büyük jetlerin pabucunu dama atabilecek bir yapıda değil. Ancak bu durum, Mitsubishi MRJ’nin önemsiz bir cihaz olduğu anlamına gelmiyor. Japonya’nın ilk ticari jeti olan Mitsubishi MRJ, ülkenin yıllar sonra ürettiği ilk yolcu uçağı olma özelliğini de taşıyor.

Embraer 170 veya Bombardier’in yeni C serisi gibi, küçük şehirlere yapılacak kısa mesafeli ve kısa süreli uçuşlar için tasarlanan Mitsubishi MRJ, 76 veya 88 yolcu taşıyabilecek iki farklı modele sahip. Mitsubishi, yıllar süren araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerinin sonunda ilk olarak 88 yolcu taşıyabilen MRJ90’ı test etti.

Mitsubishi MRJ ile uçuş keyfi yapmak için Japonya’ya gitmeye gerek yok. Dünyanın çeşitli yerlerindeki havayollarının da Mitsubishi MRJ için sipariş verdiği belirtilirken, ilk teslimatların 2017’de yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER