EğlenceManşetler

Mission Impossible: Rogue Nation: Tehlikeli görevlere hazır olun

mission-impossible-rouge-nation-1

Günümüzde gişe başarısı elde etmesine kesin gözüyle bakılan pek çok filme bir mobil oyun eşlik ediyor. Mobil cihazların günümüzdeki etkisi göz önüne alınınca bu yaklaşımın verimi rahatlıkla anlaşılıyor. 2015 yazının heyecanla beklenen filmlerinden biri olan Mission Impossible: Rogue Nation (Görevimiz Tehlike 5) da kendisiyle aynı ismi taşıyan bir mobil oyunun eşliğinde sinemaseverlerin karşısına çıktı. Filmin etkisini biraz daha kuvvetlendirmeyi amaçlayan oyun, kullanıcılarına oldukça heyecanlı vakitler vadediyor.

mission-impossible-rouge-nation-2

Oyunun senaryosu Mission Impossible: Rouge Nation’dan daha farklı bir çizgide seyrediyor. Oyuncular Trent Kane adını taşıyan bir IMF ajanını kontrol ediyor. Ancak CIA’in IMF’in üstüne çökmesiyle Trent Kane hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. CIA, vatana ihanet suçlamasıyla hapse girmekten kurtulması için Kane’den filmde Tom Cruise’un canlandırdığı Ethan Hunt’ı yakalaması isteniyor ve böylelikle macera başlıyor.

mission-impossible-rouge-nation-4

Görev boyunca kahramanımıza, yani Trent Kane’e, bir ajan rehberlik ediyor. Böylelikle hem görevler arası geçişlerde hem ekipman alımlarında hem de görevler sırasında oyunculara gerekli bilgiler aktarılıyor.

mission-impossible-rouge-nation-3

Mission Impossible: Rouge Nation’da verilen görevleri yerine getirmek ise pek zor değil. Doğru noktaya nişan almak, Trent Kane’in karşısına çıkan düşmanlarını bir veya birkaç kurşunla öldürmeleri yeterli oluyor. Oyunculardan genellikle spesifik bir hedefi öldürmeleri istense de, o hedefin ortaya çıkmasından önce onu koruyanlarla da biraz olsun mücadele etmek gerekiyor.

mission-impossible-rouge-nation-6

Bazı seviyelerde oyunculardan bir kişiyi öldürmeleri yerine bir cihazı yok etmeleri veya bir mekanı havaya uçurmaları istenebiliyor. Bu görevlerin tamamlanması için gerekli direktifler Mission Impossible: Rouge Nation’ın güzel ajanı tarafından veriliyor. Bazı bölümlerin oynanması için silahlarda yapılması gereken yükseltmelere ilişkin yönlendirmeler de oyunun ana ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Günümüzde neredeyse her oyunda bulunan uygulama içi satın alma unsurları, Mission Impossible: Rouge Nation’da daha hızlı gelişmeyi ve ilerlemeyi sağlıyor.

mission-impossible-rouge-nation-7

Mission Impossible: Rouge Nation, sıcaklardan bunalıp kendisini sinema salonlarına atmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Filmin mobil oyunu da, yaz günlerinde vakit geçirmek isteyenlere keyifli ve heyecanlı anlar yaşatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER