Manşetler

Mini iPad dedikodularının ateşi yeniden yakıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs’un 7 inç’lik tabletlere soğuk bakmasını ve 7 inç’lik ekran boyutunu mükemmel tablet uygulamaları geliştirmek için yetersiz bulmasını iPad mini dedikodularının çöpe atılması için yeterli bir neden olarak sayabilirsiniz. Ancak söz konusu Apple olanca bazı dedikodular o kadar kolay bir şekilde dağılmıyor. Reuters’in Asya’daki üretim kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre Apple, Jobs’un sert eleştirilerine rağmen, ikinci ve daha küçük ekranlı, “mevcut modelin hemen hemen yarısı büyüklüğünde” yeni bir iPad modeli üstünde çalışıyor.

Sözü edilen bu tabletle ilgili detayların yetersiz olması sürpriz sayılmaz. Ancak bu tabletin 9.7 inç’lik mevcut modeli ile iPod touch arasında konumlandırılacağına dair bazı söylentiler mevcut. Kaufman Bros analisti Shaw Wu, Steve Jobs’un yorumlarıyla teknoloji endüstrisini yoldan çıkarmaya çalıştığını öne sürerek bunu, Jobs’un daha önce reddettiği ancak sonra gerçeğe dönüşen video oynatabilen iPod örneği ile destekliyor.

Geçtiğimiz hafta da bazı kaynaklar Apple’ın iPad 2’nin üretimiyle ilgili süreci hızlandırdığına dair iddialarda bulunmuş, yeni nesil tabletin daha yüksek çözünürlüklü bir LCD ekran ve çift kamerayla birlikte geleceği öne sürülmüştü. Tedarik zinciri üzerinde yapılan araştırmalar ikinci nesil iPad’in Nisan 2011’de piyasaya çıkacağının ipuçlarını veriyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER