Ulaşım

Mini elektrikli otomobil dönüşümü için hedefini belirledi

mini elektrikli otomobil

Mini de 10 yıl içinde katalogunda sadece elektrikli otomobil seçenekleri bulunan markalardan biri hâline gelecek gibi görünüyor. Electrek‘in Alman Der Spiegel dergisine dayandırdığı haberine göre, Mini 2030’dan itibaren sadece elektrikli otomobiller çıkaracak. Şirketin akaryakıtla çalışan son otomobili 2025’te yollara çıkacak. Mini, BMW bünyesinde içten yanmalı motorlu araçlar üretmeyi durduran ilk marka olacak.

Aynı zamanda Mini Electric olarak da bilinen Cooper SE, hâlihazırda şirketin katalogundaki tek elektrikli araç konumunda. Countryman’in tamamen elektrikli versiyonunun üretiminin 2023’te başlaması planlanıyor. Buna ek olarak, iki crossover’ın daha hazırlıklarının devam ettiği belirtiliyor.

BMW bu hafta içinde bir finansal sunum gerçekleştirecek. Şirketin CEO’su Oliver Zipse’nin bu etkinlikte Mini’nin elektrikli otomobil dönüşümüyle ilgili daha detaylı bilgiler vermesi bekleniyor.

Mini ve elektrikli otomobil dönüşümü için belirlenen 2030 hedefinin çok da iddialı görünmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Mini’nin katalogunda çok fazla sayıda otomobil bulunmuyor. Dolayısıyla planlanan bir dönüşümün daha kısa sürmesi gerekiyor. Yine de; Jaguar, Ford ve Volvo gibi markaların ardından Mini’nin de somut bir takvim hazırlamasının önemli olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER