Ulaşım

Elektrikli Mini Cooper 2020’nin ilkbaharında yollarda

mini cooper se
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tamamen elektrikle çalışan Mini’nin bir konsept olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmesi, oldukça uzun zaman aldı. Ancak sonunda otomobilin yollarda boy göstereceği tarih resmen duyuruldu. Resmi adı Mini Cooper SE olan elektrikli Mini’nin teslimatı, 2020’nin mart ayında başlayacak.

2017’de hazırlanan ilk konsept, elektrikli Mini Cooper için daha farklı bir tasarımı işaret ediyordu. Cooper SE ise görsel açıdan iki kapılı, klasik versiyona çok daha yakın duruyor. Otomobilde büyük jantlar kullanmayacak olan Mini, alametifarikası olan farlarına ve havalı karoserine de fazla dokunmamayı tercih etmiş. Mini’nin sahibi olan BMW, Mini Cooper’ın karakteristik havasını, daha çevre dostu bir bilinçle korumayı seçmişe benziyor.

Elektrikli Mini Cooper’ın kalbinde 135 kW gücündeki motor bulunuyor. Bu motor, 0’dan saatte 100 kilometre hıza 7.3 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise 150 kilometre. Üst sınıf bir spor otomobil seviyesinde olmayan Mini Cooper SE, Cooper S’e yakın bir noktada duruyor. Yüksek tork ve düşük ağırlık merkezi de Cooper SE için avantaj sağlayacak noktalar arasında yer alıyor.

Otomobilin 32.6 kWh kapasiteli bataryası, 200 ila 232 kilometre mesafe katetmeyi mümkün kılıyor. Bu menzil BMW i3’e kıyasla daha düşük. Ancak BMW’nin Mini Cooper SE ile öncelikle bir Mini sahibi olmayı isteyen genç ve şehirli kullanıcıları hedeflediği söylenebilir.

50 kW hızlı şarj özelliği bulunan istasyonlarda, elektrikli Cooper’ın bataryası 35 dakika içinde yüzde 80 oranında doldurulabilecek.

Mini Cooper SE’nin içi de, teknik aksamı kadar, teknolojiyle donatılmış. Otomobile yerleştirilen 5.5 inç büyüklüğündeki ekran, pil seviyesi ve elektrikli otomobille ilgili diğer verileri gösteriyor. Merkezdeki 6.5 inç büyüklüğündeki ekran ise Apple CarPlay ve Mini Online ile destekleniyor. Gerçek zamanlı trafik bilgileri ve yakındaki şarj istasyonları da bu ekranda gösterilecek. Otomobilin yükseltilmiş versiyonlarında ise Park Mesafe Kontrolü, arka kamera ve sürücü destek sistemleri bulunacak. En üst donanımı seçenler ise 8.8 inç büyüklüğünde bir ekrana, park destek sistemine, kablosuz telefon şarjı desteğine ve Harman Kardon ses sistemine sahip olacak.

Mini Cooper SE, 2020’nin mart ayında sahipleriyle buluşacak. Otomobil İngiltere’de 24400 ila 30400 pound arasında değişen fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER