EğlenceTeknoloji

Minecraft YouTube’un zirvesinden inmiyor

minecraft youtube

2019’da oyun dünyasının en çok konuşulan oyunu Fortnite olabilir. Ancak Minecraft, YouTube izleyicilerinin gözündeki tahtını hâlâ koruyor gibi görünüyor. YouTube’un açıkladığı istatistikler, Minecraft’ın etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

YouTube’un bu yılki Rewind videosunda Roblox’tan Minecraft’a kadar uzanan pek çok oyunu görmek mümkün. Roblox videolarının platformda 29.6 milyar izlenme sayısına ulaştığı belirtilirken, Grand Theft Auto’da bu sayı neredeyse 40 milyarı buluyor. Son yılların fenomeni Fortnite’la ilgili videoların izlenme sayısı ise 60.9 milyara ulaşmış durumda

Minecraft’a YouTube’da gösterilen ilgi ise bütün bu oyunların ötesinde. Oyunla ilgili videolar 100.2 milyar izlenme sayısına ulaştı. Fortnite videolarının izlenme sayısının neredeyse iki katı olan bu sayı, Minecraft’ın krallığını sürdürdüğünü gösteriyor.

2019 Minecraft ve YouTube ilişkisinde özel bir yıldı

Minecraft’ın YouTube’daki varlığı uzun süredir oldukça belirgin. Oyunun temel dinamiğinde özel bir yeri olan eğitim videolarının büyük kısmı YouTube’da mevcut. Bundan yıllar önce YouTube’daki Minecraft fenomenini mercek altına alan YouTube stratejisti Matthew Patrick, YouTube’un da Minecraft’ın mevcut konumuna ulaşmasındaki etkisini gözler önüne sermişti.

2019’un da bu ilişkide özel bir yıl olduğu söylenebilir. Minecraft, geçtiğimiz ağustos ayında 2017’nin ocak ayından bu yana ilk kez “YouTube’da en çok aranan oyun” olma konusunda Fortnite’ı geride bırakmıştı. YouTube’un 2019’daki en popüler yayıncısı olan PewDiePie da temmuz ayında Minecraft içeriği sayesinde 570 milyondan fazla izlenme çekmeyi başarmıştı. Bu başarı, diğer kanal sahiplerini de Minecraft içerikleri hazırlamaya teşvik etmişti.

YouTube’da 2019’da en çok izlenen oyunlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Minecraft
  2. Fortnite
  3. Grand Theft Auto
  4. Garena Free Fire
  5. Roblox
  6. PUBG Mobile
  7. League of Legends
  8. PlayerUnknown’s Battlegrounds
  9. Brawl Stars
  10. Mobile Legends: Bang Bang

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER