Eğlence

Minecraft YouTube’da toplam 1 trilyon izlenme sayısını geçti

minecraft youtube

YouTube çarşamba günü, Minecraft geliştiricisi Mojang ile birlikte, oyunun platformdaki benzersiz ve dönüştürücü tarihinin bir anlık görüntüsü eşliğinde, benzeri görülmemiş bir trilyonuncu görüntüleme başarısını kutladı.

Minecraft‘ın baş hikaye anlatıcısı Lydia Winters, oyunun 1 trilyon kez izlenmesini, ekibinin, oyuncuların hikayelerini anlatmak için Minecraft’ı kullandığı sayısız yola duyduğu saygıya bağlıyor. The Verge sitesine verdiği demeçte, “Bir maceraya atılan insanlar, inşa eden insanlar ve birlikte oynayan insanlar var ve tüm bu oynama biçimleri bizim için önemli” dedi. Minecraft‘ın baş hikaye anlatıcısı olarak, ekibinin görevi, oyuncuların yaratmak istediği bir dünya yaratmak ve küratörlüğünü yapmak. Her türlü hikaye anlatımını mümkün kılmak, oyunun neredeyse dokunulmaz popülaritesi için kritik öneme sahiptir.

Minecraft‘ın YouTube’da bu kadar başarılı olmasının nedeni, YouTube videolarının hikâye anlatmanın bir yolu olmasıdır.” diyor Winters. “Öyleyse, Minecraft‘ınız olduğunda ve Minecraft dünyasında istediğiniz herhangi bir hikayeyi anlatabildiğinizde, bu kadar çok insanın Minecraft içeriği oluşturmasının büyük bir nedeni var.”

Rakamlara bakacak olursak, Minecraft‘ın YouTube topluluğunda 150’den fazla ülkeden 35 bini aşkın içerik oluşturucu bulunuyor. YouTube’daki içerik türü, basit rol yapmalardan Minecraft‘tan gerçek oynanışa hiç yer vermeyen videolara kadar çeşitlilik gösterir.

YouTube’da öne çıkan kültür ve trendleri analiz eden Earnest Pettie, oyuncuların Minecraft‘ı sitede kullandığı tüm tuhaf ve çılgın yöntemleri takip etmekten sorumlu. Özellikle Minecraft estetiğini kullanan ve oyunu oynamadan Minecraft topluluğu içinde popüler olan bir içerik oluşturucu onu büyülüyor.

YouTube, oyunun platformunda son 11 yılda 1 trilyon görüntüleme elde etmek için gerekenlere ilişkin istatistikler, grafikler ve gerçeklerle dolu büyüleyici bir döküm de yapmış.

minecraft youtube

Minecraft videolarının türlerinin zamanla popülerliğini yitirip azaldıkça nasıl değiştiğini görmek ilginç oluyor. Minecraft‘ın ilk yıllarında, milyonlarca izlenen hitler, CaptainSparklez gibi Minecraft‘ın ünlü isimlerinin müzik videosu parodileriydi. Şimdi, Dream (yakın zamanda Game Award yılın içerik oluşturucusu ödülünü kazandı), arkadaşlarının Dream’in oyunu herhangi bir şekilde tamamlamasını engellemeye çalışan Minecraft insan avı serisiyle listelere hâkim görünüyor.

YouTube’daki en popüler iki oyun

Minecraft, YouTube’da şimdiye kadarki en popüler oyun olma özelliğini taşıyor. 2020’de 200 milyardan fazla görüntüleme kazandı. İkinci sırada ise merakla başka bir sandbox tarzı oyun olan Roblox yer alıyor, ancak izlemelerde bunun yarısından daha azını kazandı. Görünüşte dokunulmaz olan bu liderliğinin bir kısmının, Minecraft‘ın doğasından kaynaklandığı belirtiliyor. Başka hiçbir video oyununda görülmeyecek biçimde, bu ortam her türlü oluşturma girişimi ve yenilik için olgulanmış ve açık bir alan niteliğini taşıyor. Topluluğun büyüklüğü de bir diğer etken olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER