EğlenceTeknoloji

Minecraft Xbox Game Pass’e geliyor

minecraft xbox game pass microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Minecraft, Microsoft‘un elindeki en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Yakında bu popüler oyuna erişmek için yeni bir kanal daha açılacak. Minecraft Xbox Game Pass abonelerine sunulan oyunlar arasına katılacak. 4 Nisan’dan itibaren Xbox Game Pass abonelerinin Minecraft’a da erişmesi mümkün hâle gelecek.

Xbox Game Pass katalogunda hâlihazırda 100’den fazla oyun bulunuyor. Pek çok Xbox sahibinin Minecraft’a çoktandır sahip olması muhtemel. Buna rağmen, Minecraft’ın daha çok kişiyi Xbox Game Pass’e çekmek için etkili bir silah olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Microsoft son birkaç aydır Xbox Game Pass’in abone sayısını artırmak için agresif bir yaklaşım içinde. Kullanıcılar ilk ay için 5,90 TL ödedikten sonra aylık abonelik ücreti 59 TL’ye çıkıyor. Bu ücret karşılığında kullanıcılara sunulan 100’den fazla seçenek arasında Crackdown 3, Sea of Thieves ve Forza Horizon 4 gibi yeni ve popüler Microsoft oyunları da bulunuyor. Yazılım devi, kendi oyunlarını satışa çıkarmasının ardından Xbox Game Pass’te de oyuncularla buluşturacağını daha önce açıklamıştı. Bu da Halo Infinite, yeni Gears of War oyunu ve yeni Forza oyunlarının da Xbox Game Pass’e ekleneceği anlamına geliyor.

Microsoft bir yandan da xCloud çevrimiçi oyun servisi üstünde çalışıyor. Şirket böylelikle PC, Mac, iOS ve Android üzerinde de çevrimiçi oyun deneyimi sunabilecek. Microsoft xCloud için testlere de bu yıl içinde başlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER