Eğlence

Minecraft Türkiye’de yasaklanmak üzere

minecraft youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

minecraft-windows-phone-111214

Dünyanın en popüler oyunları arasında bulunan ve Microsoft’un geçtiğimiz aylarda bünyesine kattığı Minecraft Türkiye’de yasaklanmak üzere. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bünyesinde bulunan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün oyunla ilgili olarak başlattığı incelemenin sonucunda Minecraft’ın yasaklanması için hukuki sürecin başlatılması yönünde görüş bildirildi.

Hazırlanan raporda oyunun hayvanların acı çekmediği yönünde bir düşünce yapısı oluşturduğu, bunun da çocukların hayvanlara eziyet etmesine neden olabileceği kaydedildi. Çocukların diğer oyuncularla oyun oynayabilmelerinin gerçek dünyada arkadaş edinmelerini zorlaştıracağı, birden çok kişiyle Minecraft oynandığı takdirde ise çocuğun tanımadığı kişilerle iletişime geçebileceği, bunun da sosyal risklere yol açabileceği kaydedildi.

Oyun içinde ev, tarla ve bunun gibi yapıların ortaya koyularak yaratıcılığa katkıda bulunulduğu, ancak bunların yıkılmasını önlemek için diğer yaratıkların öldürülebileceği, bunun da oyunun şiddete dayandığı görüşü de raporda yer aldı.

Ayrıca oyunda kredi kartıyla satın almanın yapılmasının çocukları izinsiz kredi kartı kullanmaya teşvik edebileceği, bunun da çocukta izinsiz eşya alma davranışını genelleştirebileceği vurgulandı.

Aslında yukarıda listelenen görüşler sadece Minecraft için değil, diğer oyunlar için de geçerli olabilir. İleride benzer nedenlerle başka oyunların da yasaklandığını görürsek şaşırmamamız gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER